CES 2021:

Sony med «kognitiv intelligens»

Mener de har forbedret kunstig intelligens.

SMARTE: Sony har lagt mye jobb i bildeprosesseringen på sine nye XR-TV-er og hevder at de er først ute med kognitivt intelligente TV-er. Foto: Sony
SMARTE: Sony har lagt mye jobb i bildeprosesseringen på sine nye XR-TV-er og hevder at de er først ute med kognitivt intelligente TV-er. Foto: Sony Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forbindelse med årets «digitale» CES-messe har Sony løftet sløret av flere av sine 2021-modeller. Her kommer det fem nye TV-er i Bravia XR-serien: én 8K-TV (LED), to OLED-TV-er og to LED-TV-er.

Alle de fem modellene er utstyrt med det Sony kaller «kognitiv intelligens», som selskapet selv mener er en videreføring av kunstig intelligens, og som japanerne hevder er først ute med.

De sammenlikner den kognitive prosessoren med hvordan den menneskelige hjernen fungerer. Når vi ser objekter, fokuserer vi ubevisst på enkelte punkter, og det er nettopp det prosessoren prøver å gjenskape. Den deler bildet inn i mange soner og finner til enhver tid hvor «fokuspunktet» er, for så å gjøre en ekstra god jobb med disse punktene og justere bildet ellers slik at det oppleves så naturlig som mulig.

Også lyden skal dra nytte av denne prosessoren, som ved å analysere bildet også skal klare å prikke inn akkurat hvor lyden kommer fra og by på kunstig surround.

De to OLED-modellene har såkalt Acoustic surface audio+, der aktuatorer lager vibrasjoner i hele TV-en slik at den i sin helhet blir en høyttaler. Vi hadde en Sony A8 (OLED) til låns før jul som vi dessverre ikke rakk å gjøre en test av før den måtte sendes videre, men vi kan skrive under på at Sony byr på usedvanlig god TV-lyd med den teknologien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer