Soppen skyter frem i skog og mark, og den ene frukt- og bærtypen overtar etter den andre. Den lille fryseren vår er for lengst full, så hva skal vi gjøre med resten?
En smart måte å konservere frukt og bær på, er å tørke dem ved lav temperatur.
Dette kan du gjøre i ovnen, og det finnes flere sopp- og bærtørkere på markedet i alle prisklasser. Vi har testet en av de rimeligste, fra Clas Ohlson.
Vi har tørket sopp, vi har tørket frukt og vi har tørket bær. Og vi er hektet.
Slik vasker du frukt og bær.
Skranglete skrog
Sopp- og bærtørkeren ruver noe på benken, og den har en form som drar tankene i retning en ribbet og strømlinjeformet Royal Albert Hall.
Den består av en tykk motordel nederst, med fem perforerte brett og et tett lokk i gjennomskinnelig plast som er stablet oppå.
Maskinen kan virke litt skranglete. Det er gjennomgående plast, og vi sitter ikke med følelsen av at vi har fått en maskin på testbenken som skal vare i generasjoner.
Når det er sagt: Hvor hardt bruker man en slik tørkemaskin? Det mest anstrengende vi kommer til å utsette den for, er at skroget blir tørket av med en klut, og brett og lokk vasket for hånd.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger