Stavmikser

- Søppel til salgs

Forbrukerrådet har testet stavmiksere. Resultatene viser enorme kvalitetsforskjeller.

STAVMIKSERTEST: Resultatene i Forbrukerrådets test av stavmiksere viser store kvalitetsforskjeller. Foto: Forbrukerrådet/ICRT
STAVMIKSERTEST: Resultatene i Forbrukerrådets test av stavmiksere viser store kvalitetsforskjeller. Foto: Forbrukerrådet/ICRT Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En stavmikser kommer godt med til en rekke småjobber på kjøkkenet. På få minutter kan den lage smoothie, mose grønnsaker til pureer, lage luftige stapper eller fyldige supper, jevne ut klumper i sauser, eller pannekakerøre.

Forbrukerrådet har nylig gjennomført en test av 12 ulike modeller. Resultatet viser at du fort risikerer å kjøpe katta i sekken.

Klassifiseres som søppel

Tre av stavmikserne Forbrukerrådet har testet havner på bunn i testen da de allerede er ødelagt før testen er ferdig. De kan klassifiseres som «søppel», påpeker de i testen sin.

Det gjelder disse tre modellene:

Coline 44-3123 fra Clas OhlsonTristar MX-4828Tristar MX-4829

- Å lage produkter av elendig kvalitet er dårlig for miljøet og dårlig for lommeboka vår. Vi forventer mer fra seriøse produsenter enn dette, sier Gunstein Instefjord, leder for forbrukerpolitikk i Forbrukerrådet.

Han påpeker også at det er viktig at bransjen tar ansvar og mer påpasselig med hvilke produkter som blir tatt inn i sortimentet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer