Stavmikser

- Søppel til salgs

Forbrukerrådet har testet stavmiksere. Resultatene viser enorme kvalitetsforskjeller.

STAVMIKSERTEST: Resultatene i Forbrukerrådets test av stavmiksere viser store kvalitetsforskjeller. Foto: Forbrukerrådet/ICRT
STAVMIKSERTEST: Resultatene i Forbrukerrådets test av stavmiksere viser store kvalitetsforskjeller. Foto: Forbrukerrådet/ICRT Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En stavmikser kommer godt med til en rekke småjobber på kjøkkenet. På få minutter kan den lage smoothie, mose grønnsaker til pureer, lage luftige stapper eller fyldige supper, jevne ut klumper i sauser, eller pannekakerøre.

Forbrukerrådet har nylig gjennomført en test av 12 ulike modeller. Resultatet viser at du fort risikerer å kjøpe katta i sekken.

Klassifiseres som søppel

Tre av stavmikserne Forbrukerrådet har testet havner på bunn i testen da de allerede er ødelagt før testen er ferdig. De kan klassifiseres som «søppel», påpeker de i testen sin.

Det gjelder disse tre modellene:

Coline 44-3123 fra Clas Ohlson
Tristar MX-4828
Tristar MX-4829

SKUFFENDE: Disse modellene holder ikke mål ifølge Forbrukerrådets test. Foto: Forbrukerrådet/ICRT
SKUFFENDE: Disse modellene holder ikke mål ifølge Forbrukerrådets test. Foto: Forbrukerrådet/ICRT Vis mer

- Å lage produkter av elendig kvalitet er dårlig for miljøet og dårlig for lommeboka vår. Vi forventer mer fra seriøse produsenter enn dette, sier Gunstein Instefjord, leder for forbrukerpolitikk i Forbrukerrådet.

Han påpeker også at det er viktig at bransjen tar ansvar og mer påpasselig med hvilke produkter som blir tatt inn i sortimentet.

- Produkter som blir søppel etter kort tids bruk er svært lite miljøvennlig. I tillegg har forbrukere ofte ikke noe annet valg enn å kaste produktet, fordi det ikke er mulig å reparere eller få tak i reservedeler. Vi må kunne forvente mye bedre enn dette av produsentene, sier Instefjord videre.

Anbefalingen fra Forbrukerrådet er klar: styr unna disse stavmikserne.

Til dette svarer Clas Ohslon, som selger stavmikseren fra Coline:

- Vi tar Forbrukerrådets test av stavmiksere på svært alvorlig. Vi beklager virkelig at produktet ikke besto testen. Våre teknikere ved vårt hovedkontor i Sverige jobber nå med å gå gjennom testresultatene for å se hvilke forbedringer vi kan gjøre. Våre Coline-produkter har fem års garanti, sier pressekontakt Anders Wahl i Clas Ohlson.

- Kunder som har opplevd problemer kan kontakte sin lokale butikk eller vår kundeservice på telefon eller e-post, legger han til.

DinSide har forsøkt å få en kommentar fra Tristar, uten hell.

Kommer best ut

Stavmikseren som kommer best ut av testen er Braun MQ3000WH Smoothie med en totalscore på 8,5 av 10.

TESTVINNER: Det var Braun MQ3000WH Smoothie som stakk av med seieren. Foto: Forbrukerrådet/ICRT
TESTVINNER: Det var Braun MQ3000WH Smoothie som stakk av med seieren. Foto: Forbrukerrådet/ICRT Vis mer

Testvinneren anbefales av Forbrukerrådet da den fungerer godt til diverse matlaging, i tillegg til at den er rimeligere enn andre konkurrenter.

Les hele testen her.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer