Sous-vide: Det kokkene ikke vil fortelle deg

I sous-vide-maskinen blir billigkjøttet mørt og perfekt. Hver gang.

MØRT: Ringnes serverer lammebog som har godgjort seg i sous vide-maskinen i nesten ett døgn. Det smaker som den møreste, saftigste indrefileten.  Foto: Elisabeth Dalseg
MØRT: Ringnes serverer lammebog som har godgjort seg i sous vide-maskinen i nesten ett døgn. Det smaker som den møreste, saftigste indrefileten. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Det er så bra at når man først har begynt å lage mat med sous-vide blir man avhengig. Og det beste av alt: Det er nesten umulig å gjøre feil, sier Lars Ringnes til DinSide.

Ringnes snakker så varmt om sous vide-maskinen som står på kjøkkenbenken at en skulle tro han prøvde å selge den til oss. Det skal han forsåvidt også, han er daglig leder i SousVide Norge, oss bekjent den eneste importøren og forhandleren av sous-videutstyr i Norge. I høst åpner han sin første butikk i den nye Mathallen på Vulkan i Oslo.

Er du spent på hvordan hovedstadens nye gastronomiske senter skal bli? Forsmak på Mathallen

En godt bevart hemmelighet

Da vi spurte noen av Norges beste kokker hvilke kjøkkenredskap de ikke klarer seg uten i hverdagen, svarte de en god kokkekniv. Det samme svaret ville vi nok fått om vi hadde spurt dem om hva de er avhengige av på restaurantkjøkkenet. Men ingen snakker om sous-vide. Er det fordi det er så enkelt at det nesten er juks?

Dagbladets Andreas Viestad har beskrevet metoden flere ganger i sin matspalte Det beste jeg vet i Dagbladets lørdagsmagasin. Han beskriver blant annet hvordan man kan tilberede vakuumpakket kjøtt i vannbad på komfyren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer