Sover du ofte på magen?

Det kan være madrassens feil.

Slik skal det være: Madrassen skal gi støtte, men være myk nok til at kroppens akse blir liggende vannrett når du sover på siden. Foto: Hästens
Slik skal det være: Madrassen skal gi støtte, men være myk nok til at kroppens akse blir liggende vannrett når du sover på siden. Foto: Hästens Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Man merker jo på kroppen om madrassen ikke er god. Og mange endrer sovemønster. For eksempel har vi en tendens til å snu oss rundt og sove på magen dersom madrassen er for hard, sier Michael Dam Holm, salgssjef for Hästens i Danmark, Norge og Island.

Om det er sunt eller usunt å sove på magen vil det nok alltid være delte meninger om. Men at madrassen bør være passe fast og tilpasset din kroppsvekt slik at du ligger stødig og rett i sengen, er det vanskelig å protestere på.

Men hvilken madrass bør du velge?

Les også: Slik sover du godt om natten

Fire alternativer

Ser man bortifra materialbruk, er det i hovedsak fire ulike typer madrasser eller sengeløsninger du som forbruker må forholde deg til:

  • Enkel madrass, som plasseres i en sengeramme
  • Rammemadrass, en frittstående madrass som ikke trenger ramme
  • Continentalseng; består av en sokkel og madrass. Noen av disse har faste sokler, mens andre har en rammemadrass-sokkel, samt madrass på toppen.
  • Justerbar madrass
Når vi vet at de aller fleste i tillegg velger å legge en overmadrass på toppen av dette, da er man nesten halvveis til prinsessen på erten-høyder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer