Spar 1.500 kroner på drømmekameraet

Endelig har du råd til et digitalt speilreflekskamera. Nye Canon 10D koster vel 15.500 kroner i Norge. Bestille fra USA? Da sparer du 1.500 kroner.

Publisert
Sist oppdatert

Spar 1.500 kroner på drømmekameraet

  1. Her er prisene på Canon EOS 10D


Mange fotoentusiaster har nølt med å investere i et digitalt speilreflekskamera.

Billigere enn forgjengeren

Ikke høy nok oppløsning, støy i bildene og skyhøy pris har skremt folk. Men nå er endelig ting på gang.

De digitale speilrefleksene med høy oppløsning synker i pris og blir mer tilpasset kjøpekraften til vanlige lønnsmottakere.

Canon EOS 10D.
Canon EOS 10D. Vis mer


Canon 10D har en billedbrikke på 6,3 millioner piksler.

Spar i USA

Kameraet avløser Canon D60, som inntil nylig gikk for 22 - 23.000 kroner. Canon 10D koster 15.500 kroner i Norge (kun kamerahuset).

De fleste butikkene har dog et par ukers ventetid på kameraet. Kan du vente ytterligere en uke eller to, sparer du vel 1.500 blanke kroner.

Det til tross for at du må betale norsk moms og tollgebyr til Posten. Trikset er å bestille kameraet fra en nettbutikk i USA.

Pass på

Men vær forsiktig - ikke alle butikker i USA er like seriøse. En måte å finne ut hvilke du kan stole på, er å besøke nettsteder hvor kunder har gitt butikkene karakter (rating).

Besøk for eksempel www.bizrate.com og www.resellerratings.com. Det kan også lønne seg å besøke anerkjente nettsteder som www.photo.net og www.dpreview.com.

Billige Broadway Photo (www.bwayphoto.com) er blant butikkene med dårlig rating. Det samme er www.royalcamera.com og www.expresscameras.com.

Presser prisene

Lanseringen av Canon 10D gjør at Canon D60 er på salg. 11.997 kroner pluss porto koster det for eksempel hos www.xd.no nå. Oslo Kamera Service selger det til 12.990 kroner.

Nikon har senket prisen på konkurrenten D100. Det får du til 16.750 kroner hos www.foto-video.no. Fuji Finepix S2 Pro koster 18.995 samme sted.

Digitale speilreflekskameraer til profesjonelt bruker er fortsatt kostbare. For Canon EOS 1Ds må du for eksempel ut med vel 70.000 kroner.

Se prisene på Canon OES 10D i Norge og USA

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer