Spår kraftig prisnedgang

Boligprisene skal ned 12 prosent neste år, spår Makrosikt.

Spår kraftig prisnedgang
Publisert
Sist oppdatert

Hver måned kommer boligmarkedsrapporten Boligmeteret, utarbeidet av Makrosikt for Eiendomsmegler1. Den gir en pekepinn på hvordan Makrosikt tror boligprisene vil utvikle seg i de nærmeste månedene.

Hittil i høst har selskapet spådd en boligprisnedgang på 5 prosent i 2009. Men i den ferske rapporten fra Makrosikt spår selskapet et betydelig kraftigere prisfall enn først antatt.

- Prognosen for boligprisene nedjusteres fra minus 5 prosent til minus 12 prosent i 2009, skriver Makrosikt i rapporten.

Oppturen som selskapet trodde skulle komme i 2010 er også avlyst.

- Prognosen for boligprisene nedjusteres fra pluss 4 prosent til 0 prosent i 2010.

Grunnen er ikke så overraskende de ustabile forholdene i norsk og internasjonal økonomi.

- Situasjonen nå er spesiell. Vi har liten erfaring i Norge med effektene av rentefall når boligprisene synker og arbeidsledigheten er på vei opp fra rekordlavt nivå. Utsiktene for boligmarkedet er særlig usikre nå.

Hva er boligen din verdt?

Har aldri sett maken til

I går la eiendomsmeglerbransjen fram boligtallene for november 2008, og for folk som ønsker å kvitte seg med boligen sin, var dette alt annet enn hyggelig lesning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer