Spar mer med BSU

Fra første januar kan du både spare mer - og få større fradrag på skatten.

Det er ingen nedre grense for hvor mye du kan spare i BSU.  Foto: Colourbox.com
Det er ingen nedre grense for hvor mye du kan spare i BSU. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da heves nemlig beløpsgrensene for Boligsparing for Ungdom, BSU, som vedtatt i Stortinget i høst.

Fra og med 2009 kan du spare opptil 20.000 kroner i året, maksimalt 150.000 kroner. Skattefradraget for 20 prosent i året gir deg 4.000 kroner ekstra å rutte med. Vel og merke dersom du er i jobb og tjener så mye at du betaler skatt.

Ikke lån til BSU-sparing

Urørt i 10 år

DinSide tok opp beløpsgrensene for BSU flere ganger i fjor, før regjeringen til slutt foreslo å heve dem i statsbudsjettet for 2009. Maksbeløpene hadde da stått stille siden 1998, til tross for at boligprisene i samme periode hadde steget med svimlende 138 prosent. Årlig tillatt sparebeløp var da på 15.000 kroner, og totalt kunne en ha 100.000 kroner stående på BSU-konto.

Boligsparing for Ungdom, BSU, er en svært gunstig spareform for unge, til og med 33 år. Tanken bak er å motivere unge til å spare til egen bolig, ved at bankene gir ekstra gode vilkår til de relativt små summene som spares, i tillegg til at man får skattefradrag for 20 prosent i året. Lukrativt, så lenge en er i arbeid og tjener penger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.