Spar mer med BSU

Fra første januar kan du både spare mer - og få større fradrag på skatten.

Det er ingen nedre grense for hvor mye du kan spare i BSU.  Foto: Colourbox.com
Det er ingen nedre grense for hvor mye du kan spare i BSU. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da heves nemlig beløpsgrensene for Boligsparing for Ungdom, BSU, som vedtatt i Stortinget i høst.

Fra og med 2009 kan du spare opptil 20.000 kroner i året, maksimalt 150.000 kroner. Skattefradraget for 20 prosent i året gir deg 4.000 kroner ekstra å rutte med. Vel og merke dersom du er i jobb og tjener så mye at du betaler skatt.

Ikke lån til BSU-sparing

Urørt i 10 år

DinSide tok opp beløpsgrensene for BSU flere ganger i fjor, før regjeringen til slutt foreslo å heve dem i statsbudsjettet for 2009. Maksbeløpene hadde da stått stille siden 1998, til tross for at boligprisene i samme periode hadde steget med svimlende 138 prosent. Årlig tillatt sparebeløp var da på 15.000 kroner, og totalt kunne en ha 100.000 kroner stående på BSU-konto.

Boligsparing for Ungdom, BSU, er en svært gunstig spareform for unge, til og med 33 år. Tanken bak er å motivere unge til å spare til egen bolig, ved at bankene gir ekstra gode vilkår til de relativt små summene som spares, i tillegg til at man får skattefradrag for 20 prosent i året. Lukrativt, så lenge en er i arbeid og tjener penger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer