Spår prisras på flat-TV

Neste år vil prisene på plasma- og LCD-TVer synke med hele 30 prosent, sier ekspertene.

Publisert
Sist oppdatert

Få slike TVer over 30 tommer fås i dag kjøpt under 30.000 kroner. Og selv i dag koster flere av toppmodellene rundt 100.000 kroner. Det er omtrent det samme som en nyere bruktbil.

Likevel: Prisene har gått nedover. Allerede nå er det fullt mulig å skaffe seg en 42-tommers plasmaskjerm til rundt 40.000 kroner. Det er nesten halvparten av hva du måtte ut med for bare litt over ett år siden.

En tiendedel

Men fremdeles har ikke den vanlige lønnsmottaker råd til å betale slike priser. Folk flest kjøper derfor billige billedrørs-TVer til en tiendedel av prisene for plasma eller LCD.

Dette gjør at flat-TVene kun utgjør tre prosent av det totale TV-salget i verden. For bransjen er konklusjonen enkel: For å øke salgsvolumet må prisene ned.

Konkurrerer

- Dagens prisnivå vil holde seg noenlunde konstant i noen måneder. Neste år vil prisene være betydelig lavere, sier Sean Wargo, analytiker i The Consumer Electronics Association i USA til CNN.

En annen viktig grunn er økende og mer effektiv produksjon fra flere og flere selskaper. Antallet nye LCD-TVer ventes å øke fra fire til 10 millioner fra i år til neste år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer