Spar strøm med nye kraner

Dropp sparedusjen med god samvittighet.

Dropp sparedusjen, og installer sparekran i stedet for, er rørleggernes råd. Foto: Gustavsberg
Dropp sparedusjen, og installer sparekran i stedet for, er rørleggernes råd. Foto: Gustavsberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den svenske baderomsutstyrsprodusenten Gustavsberg har lansert en ny energisparende kranserie, Nautic. Hver kran som installeres skal redusere energiforbruket til oppvarming av vann med opptil 40 prosent.

– Det sløses mye med glohett vann, spesielt på bad og toalett. Folk har vanligvis ikke behov for å ha vann på over 60 grader i kranen på badet, sier Bjørn Fredricson, Gustavsbergs country manager for Norge, i en pressemelding.

Sparefunksjonen kan både senke vanntemperaturen og redusere trykket ut av kranen.

Dusjer du deg til fant? Sjekk med vår varmtvannskalkulator

Spar strøm og miljø

For hver miljøkran du bytter til, kan du redusere energiforbruket ditt med 400-500 kWh i året. Forutsatt at denne er i jevnlig bruk av en gjennomsnittshusholdning. De rundt 450 kWh du sparer i året tilsvarer at du bruker komfyr eller vannkoker i 300 timer, en 42" LCD-TV (128 watt) i 3.510 timer, en 40 watts lyspære i 11.250, eller en mobillader i 90.000 timer, viser beregninger fra svenske energimyndigheter.

Og berergninger Gustavsberg har gjort, viser at dersom man bytter ut tre kraner i hjemmet kan husholdningen redusere sin klimabelastning med to tonn CO2 i året.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer