Spar strøm, tjen penger?

Binder du strømprisen på riktig tidspunkt, kan du få penger fra Trondheim Energi.

Sparer du strøm på riktig tidspunkt, vil du kunne få penger tilbake fra strømselskapet.  Foto: COLOURBOX
Sparer du strøm på riktig tidspunkt, vil du kunne få penger tilbake fra strømselskapet. Foto: COLOURBOX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Trondheim Energi Kraftsalg har lansert et nytt strømprodukt, "Innkjøpspris med returrett", der en skal kunne tjene penger på å spare strøm - ikke bare kutte strømregningen.

Betaler du for mye for strømmen?

Finn ut med vår strømpriskalkulator.

Fast pris for fast volum

- I praksis fungerer dette som en fastprisavtale, basert på et avtalt forbruksvolum, sier Torkel Rolfseng, Key Account Manager i Trondheim Energi, til DinSide.

Det som skal gjøre dette produktet mer lønnsomt enn ordinære fastprisavtaler, er forbrukernes evne som kunde til å snu seg når strømprisene er høye. For bruker en mindre strøm enn antatt, kjøper Trondheim Energi tilbake det overskytende til dagens markedspris.

- Klarer du å endre volumet når prisen er høy, vil du i tillegg til å få redusert antall kilowattimer, også kunne få med deg en gevinst på det volumet du har forestilt deg, sier Rolfseng.

Bruker du mer strøm enn du har tenkt, vil situasjonen følgelig bli omvendt. Du taper mellomlegget mellom avtalt pris og markedspris.

En binder seg for ett år av gangen. Dersom man binder seg i skrivende stund, ettermiddagen mandag 4. mai, er prisen 42,55 øre per kWh. Dette skal reflektere prisen på NordPool det kommende året, og oppdateres fortløpende. Det er per i dag kun Trondheim Energi som tilbyr et slikt produkt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer