Matbudsjett

Spar tusenvis på enkle handleråd

Med noen små grep kan mange spare flere tusen i året.

LAG EN PLAN: Et av de mest åpenbare måtene å spare penger på mat og drikke, er å handle etter en ferdig ukesplan. Men hvor ofte gjør du egentlig det? Foto: NTB Scanpix.
LAG EN PLAN: Et av de mest åpenbare måtene å spare penger på mat og drikke, er å handle etter en ferdig ukesplan. Men hvor ofte gjør du egentlig det? Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Et vanlig nyttårsforsett for mange er å bli bedre på sparing. For å lykkes med målet, er det lurt å starte med det vi absolutt bruke penger på, nemlig mat.

Matvarehandling kan fort bli veldig dyrt dersom du for eksempel drar på butikken og handler på tom mage, eller ikke har laget deg en handleliste som du kan følge slavisk.

Men ved å handle litt smartere, er det ikke så vanskelig å spare mange tusen i året, og ofte skal det bare et par grep til.

Her får du noen gode råd.

Regn ut ditt budsjett

For å legge til rette for et godt økonomisk år, bør du først og fremst vite hvor mye penger dere har å rutte med:

- For å sjekke hvor mye penger du og din husholdning kan klare dere på, kan du ta utgangspunkt i SIFO-budsjettet som sier noe om hva normalt forbruk bør ligge på, så kan du se hvor mye du har igjen til å spare, sier Silje Sandmæl, forbrukerøkonom hos DNB, til Dinside.

Ved å fylle ut denne referansekalkulatoren , vil du finne et cirkasvar på dette.

Før du handler

Når du så har funnet ut hvor mye penger dere har råd til å bruke på mathandling hver måned, vil det neste, smarte steget være å ha klart for deg hva du faktisk trenger før du går i butikken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer