Selge uten megler

Sparer 70.000 kroner på å selge selv

Forbrukerrådet anbefaler deg likevel om å involvere en profesjonell part til oppgjøret og andre kritiske faser av boligsalget.

VIL HA KONTROLL: Kirill Miaine likte ikke at eiendomsmegleren tok full kontroll over salgsprosessen, og derfor velger han å gjøre jobben selv ved hjelp av en tredjepartstjeneste. Det er mye penger å spare med en slik løsning, men fortsatt er det få som velger å gjøre det samme. Foto: privat og Føyen Torkildsen advokatfirma.
VIL HA KONTROLL: Kirill Miaine likte ikke at eiendomsmegleren tok full kontroll over salgsprosessen, og derfor velger han å gjøre jobben selv ved hjelp av en tredjepartstjeneste. Det er mye penger å spare med en slik løsning, men fortsatt er det få som velger å gjøre det samme. Foto: privat og Føyen Torkildsen advokatfirma. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På Snarøya utenfor Oslo skal snart Kirill Miazine legge toromsleiligheten sin ut for salg.

I stedet for å gjøre som rundt 98 prosent av andre nordmenn og selge ved hjelp av eiendomsmekler, velger han å selge selv.

– Da jeg bestemte meg for å selge leiligheten var jeg først i kontakt med en hyggelig, erfaren mekler, men merket at jeg ble dyttet til side og mistet kontroll over salgsprosessen, sier Miazine.

Han jobber som advokat med spesialområde innenfor media og IKT. Yrkesbakgrunnen er, derimot, ikke avgjørende for at han velger bort mekleren.

Miazine har bestemt seg for å prøve den meklerfrie tjenesten Propr. Nå venter han bare på takst og tilstandsrapport, så kan boligen annonseres.

– De fleste sparer minst 40.000 kroner

Det finnes flere nettjenester som kan hjelpe deg med boligsalget. Med tjenestene Propr eller Selgboligselv kan du velge nøyaktig hva du trenger hjelp til, og prisen justeres deretter.

Velger du meklertjenesten Marton, betaler du én fastpris på 25.000 kroner.

Miazine valgte å benytte seg av nesten alle tjenestene Propr tilbyr, både selv og gjennom eksterne leverandører, og det koster ham 35.775 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer