Sparer hundretusener i campingvogn

BOLIG: Synes du boligprisene er håpløst høye? Er du villig til å jenke på standard eller størrelse for å betale mindre? Da bør du vurdere å flytte inn i campingvogn eller båt. Du blir ikke den første.

Campingvogn er helårsbolig for noen
Campingvogn er helårsbolig for noen Vis mer
Publisert

På Bogstad camping i Oslo er det fastboende i minst 50 campingvogner. Over 100 personer bor på campingplassen hele året, sommer som vinter. Noen av de fastboende er studenter, andre er yrkesaktive eller pensjonister. Her bor både nordmenn og utlendinger.

Campingvognene til de fastboende er velutstyrte, med hvitevarer, parabolantenner, store fortelt og møbler. Prisen for å bo på Bogstad camping er 2.200 kroner i måneden inkludert strøm. Da får du tilgang til toaletter, dusj og vaskerom. Butikk og kiosk ligger like om hjørnet.

Lavpris på Aker Brygge

Vurderer du campingvogn som et aktuelt boalternativ, må du selvsagt også huske at det koster penger å kjøpe selve campingvogna. Prisene på nye campingvogner varierer fra 100.000 til 300.000 kroner. Vognene er fra 12 til 20 kvadratmeter store. Kvadratmeterprisen på en ny vogn kan altså bli under 10.000 kroner. Betraktelig lavere enn kvadratmeterprisen på nye boliger. En brukt campingvogn koster fra 10.000 kroner til 200.000 kroner.

En annen alternativ boform er å bo i båt. I vinterhalvåret, fra 1. oktober til 15.april, ligger det 60 bebodde båter på Aker Brygge. Om sommeren flytter båt -boerne bort fra Aker brygge fordi prisen på bryggeplassen da øker kraftig. Mange av båteierne trekker da ut til Hovedøya.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer