Spennstang: Enkelt å sette opp

Med spennstenger henger du opp gardinen på få minutter. Uten å måtte bore i veggen.

Med en spennstang henger du enkelt opp en gardin inni vindusrammen - uten å måtte spikre eller bore i veggen.  Foto: Per Ervland
Med en spennstang henger du enkelt opp en gardin inni vindusrammen - uten å måtte spikre eller bore i veggen. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fryser du? Det skal riktignok bli varmere en rekke steder i neste uke, men det hjelper fint lite om du hakker tenner i stuen allerede. Men visste du at tykke gardiner kan hjelpe å holde varmen inne, og jo flere lag, jo bedre?

Her forsvinner kulden: Smart varmesøker til hjemmebruk

Jobben med å sy, få sydd eller finne ferdige gardiner for oppheng er ikke den aller største, men har man verktøyvegring blir det gjerne vår og varmt før gardinstangen er skrudd opp. Heldigvis finnes det smarte løsninger. Spennstenger tar få minutter å henge opp, og du slipper skjemmende skruehull om du ikke ønsker gardiner i sommerhalvåret.

Under kan du se kjapt hvordan det virker:


Spennstangen som er brukt her er fra Kid interiør. Den kan benyttes i vindusrammer mellom 90 og 150 centimeter brede, og koster 89,90 kroner. Lignende løsninger får du også fra blant annet Princess og Kirsch - rett og slett de fleste velassorterte forhandlere og produsenter av gardiner og oppheng.

Fem smarte tiltak som gjør boligen din varmere

Pass på fukt

Burde du bytte vinduer?

Er vinduene fra tidligere enn 70-tallet bør du seriøst vurdere å bytte, om boligen er kald. I verste fall kan vinduene stå for hele 40 prosent av boligens varmetap. Og jo eldre vinduer, jo større er tapet. Dette kan føre til kaldras, nedkjølt luft som synker mot gulvet, og det oppleves som trekk. Bytter du til moderne vinduer, er mye gjort.

Se hva du bør tenke på når du bytter vinduer


Det er smart å tette igjen for å holde kulden ute - men det bør ikke bli for tett. Avhengig av hvordan boligen er ventilert og isolert kan noen oppleve kondens eller dugg nederst på vinduet som ikke er der uten gardinene.

Det er derfor viktig at du passer på å sjekke dette til å begynne med. Tørk av om det blir vått, og ikke minst pass på at du lufter med jevne mellomrom. Glem heller ikke at ventilene bør stå åpne om vinteren, for å unngå fuktskader.

Les også: Temperaturforskjeller gir kondens- og fuktproblemer.

Smart til våtrommet

Det er ikke bare til vinduer du får skrueløse spennstenger. Det finnes også løsninger med sugekopp til baderom, slik at du slipper å bore i flisene. Skruehull på badet kan fort bli dyrt om du borer på feil sted. Flere av de ovenfor nenvte forhandlerne har også spennstenger til dusjforhenget, og det vil du også kunne få kjøpt fra rundt hundrelappen hos baderomsprodusenter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer