Forsikring av bolig:

- Spesielt ett tiltak hindrer mange skadetilfeller i boligen

Her er de vanligste skadene som blir meldt inn til forsikringsselskapene i desember.

TREKK UT KONTAKTEN: Sparebank 1 Forsikring opplever at mange av oss slurver med å trekke ut støpselet fra stikkontakter på elektriske apparater med varmeelementer, som vannkokere og mikrobølgeovn, når vi forlater huset for å dra i juleselskap. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
TREKK UT KONTAKTEN: Sparebank 1 Forsikring opplever at mange av oss slurver med å trekke ut støpselet fra stikkontakter på elektriske apparater med varmeelementer, som vannkokere og mikrobølgeovn, når vi forlater huset for å dra i juleselskap. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Desember er full av julebord og -feringer, bilturer fra en slektning til en annen, og hus som står tomme over flere dager.

Dinside har spurt tre forsikringsselskap hva som er de vanligste skadene i juletida, samt hva de mener vi kan gjøre for å forebygge dem.

Kjøkkenbrann

Det er spesielt ett enkelt tiltak som kan hindre mange skadetilfeller: Å dra ut støpselet fra stikkontaktene.

- Vår erfaring er at mange er slurvete med elektriske apparater og levende lys. Dette er klassiske kilder til brannskader i hjemmet, sier Therese Nielsen, skadeforebygger i Sparebank 1 Forsikring, til Dinside.no.

Derfor anbefaler hun at du trekker ut alle elektriske apparater med varmeelementer, for eksempel kaffetraktere, vannkokere, mikrobølgeovner og brødristere, før du reiser hjemmefra i jula. Men, det er ikke dumt å gjøre dette også når du er hjemme.

Brann er også en vanlig skade forsikringsselskapet If ser knyttet til jula.

- En ting du bør tenke på i jula, er å sørge for at røykvarslerne fungerer. Sjekk at de virker og har batteri med strøm. Det er også lurt om de er seriekoblet, slik at hvis én piper, så piper alle, sier informasjonssjef Sigmund Clementz til Dinside.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer