Spillkonsollen som koster mest

En Xbox 360 fra 2006 trekker ni ganger så mye strøm som Nintendo Wii.

Wii fra Nintendo trekker minst strøm av alle spillkonsollene, viser fersk svensk undersøkelse.  Foto: Colourbox
Wii fra Nintendo trekker minst strøm av alle spillkonsollene, viser fersk svensk undersøkelse. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er stor forskjell på hvor mye strøm de ulike spillkonsollene trekker, viser en fersk undersøkelse fra svenske Energimyndigheten.

Visste du at en Playstation 3 trekker like mye strøm som fem kjøleskap? Her er hjemmets verste strømsluk.

Den mest energigjerrige spillkonsollen er Wii. Den har en effekt på 18 watt (W), og spiller du 10 timer i uken, bruker du kun 9 kilowattimer (kWh) per år. Til sammenligning bruker strømverstingen, Xbox 360 fra 2006 85 kWh per år om du spiller like mye, altså mer enn ni ganger mer.

Watt, volt, ohm og ampère. Test dine kunnskaper om strøm her.

Store forskjeller

Merk at standbytid og energikostnader for TV-bruk ikke er tatt med i tabellen. Lurer du på hvor mye strøm TV-en din trekker, kan du sjekke det her.

Dette ble testet

Energimyndigheten testet fem ulike spillkonsoller med tre ulike spill; underholdning (Guitar Hero), et bilspill (Need for speed shift, F1, RaceOrama) og eventyrspill (Ratchet & Clank, Prince of Persia, Halo3, Wii Sports).

Konsollenes effekt ble målt med et effektmeter som fortløpende leser av effekten. Hvert spill ble spilt i 10 minutter, og gjennomsnittseffekten ble så regnet ut. På Guitar Hero ble de samme to sangene spilt to ganger på samme vanskelighetsnivå på alle spillkonsollene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer