Kjøpe eller leie hytte

Spinnville hytte-tilstander: Sjekk prisene

Vi gir deg oversikt, enten du vil kjøpe eller leie hytte.

SOMMERIDYLL: Sørlandsperla Risør er på hytte-toppen, både når det gjelder nordmenn som vil eie eller leie hytte her. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
SOMMERIDYLL: Sørlandsperla Risør er på hytte-toppen, både når det gjelder nordmenn som vil eie eller leie hytte her. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tvunget norgesferie har gitt hyttemarkedet et betydelig løft. Det er nemlig mange nordmenn som gjerne har tenkt på hyttekjøp over lang tid, og endelig fikk et «spark bak» nå.

- Rundt påsketider var omsetningen av fjellhytter liten, på grunn av coronavirusutbruddet og hytteforbudet, men etter påske har markedet våknet igjen, spesielt for sjøhytter, sier Henning Lauridsen, administrerende direktør i Eiendom Norge, til Dinside.

Finn.no melder om en oppgang på 34 prosent for fritidsboligannonsene i mai sammenlignet med samme måned i fjor, selv om det er en nedgang i nye annonser. Til tross for en noe svakere fritidsboliginteresse på begynnelsen av året, har april og mai vist kjempetall, ifølge markedsplassen.

Ikke nok hytter til salgs

Mange meglerforetak melder imidlertid at de ikke klarer å møte etterspørselen, for det legges rett og slett for få hytter ut på markedet:

- En sannsynlig årsak til dette er trolig at mange utsetter salg av hytta si, siden de vil bruke den som feriemulighet inntil virusutbruddet og restriksjonene er over, sier Lauridsen.

- Den store etterspørselen etter hytter kan likevel føre til prisoppgang mange steder til tross for coronaviruset, legger han til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer