Spis opp skvallerkålen

Det er mange måter å bli kvitt ugresset på ...

Ugress, ja, men du kan fint spise skvallerkål. Det er ikke bare smart, det er også ganske godt. Foto: PantherMedia / Joachim Opelka
Ugress, ja, men du kan fint spise skvallerkål. Det er ikke bare smart, det er også ganske godt. Foto: PantherMedia / Joachim Opelka Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Har du smakt på skvallerkål? sier Andreas Viestad til DinSide.

Journalisten og matinspiratoren tygger entusiastisk på noen grønne blad, og rekker frem en neve med, nettopp, skvallerkål. Ugress. De gjenstridige beistene med røtter lenger enn oss da vi tilbragte timevis i barndommen på alle fire, i kampen mot ugresset.

– Vi glemmer ofte at det ikke er nødvendig å dyrke all maten. Noe vokser av seg selv, og du kan finne mange gode råvarer i grøftekanten, sier Viestad.

Du tråkker allerede i salaten: Se hva du kan spise!

Ikke kast ugresset i komposten

Det er jo egentlig ganske praktisk at man kan spise opp skvallerkålen. For det kan bli mye skvallerkål til overs, og det er ikke bare-bare å bli kvitt det. Det bør for eksempel ikke kastes i komposten.

– Det vil jo spire i komposten, men det spørs jo hva du skal bruke komposten til etterpå. Skal du strø den oppå bed og sånne ting, er det dumt å ha ugressfrø og sånt i komposten, har vi fått fortalt hos hagesenterkjeden Hageland Kråkstad i Akershus.

Er poenget å bli kvitt skvallerkålen, er det jo ikke særlig smart å spre den med kompostjord. I stedet for kan du brenne det, om du brenner bråte eller har en bålpanne - eller levere det inn til nærmeste søppelmottak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer