Hvordan bli kvitt sølvkre?

Spiser «alt» de kommer over

Livnærer seg til og med på såpe – og vasker du gulvet for ofte, trives de ekstra godt.

SØLVKRE: Dersom insektet dukker opp i boligen din, bør du sjekke om det har oppstått fuktskader. Foto: Norsk Hussoppforsikring. Video:Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et plagsomt og guffent insekt, som like ofte kan dukke opp i både eldre og nye boliger, er «sølvfisk», bedre kjent som sølvkre.

Sølvkre likner på det utskjelte skadedyret, skjeggkre, og mange tar derfor feil av disse to.

- Det er viktig at du får fastslått hvilken type du har fått i hus før det iverksettes tiltak. Dette fordi insektene har forskjellig levemåte og dermed krever forskjellige bekjempelsestiltak, forteller Svein Svendsen, rådgiver Skadedyrkontroll – fukt og insektskader hos Rentox AS.

Sølvkre har en sølvaktig farge og løper veldig fort, som om de svømmer på overflaten, derfor kalles de også «sølvfisk». Denne typen insekt trives i fuktige miljøer som på badet, i kjelleren og loftet.

Skjeggkre er imidlertid større, mer hårete og trives i tørrere luft.

Her forklarer tre eksperter hvorfor sølvkre dukker opp i boligen, hvordan du blir kvitt dem, og hva du kan gjøre for å holde dem unna!

Årsaken til sølvkre

Som med skjeggkre, er også sølvkre mest aktiv om natta, derfor er det som oftest seint på kvelden og tidlig på morgen når lyset slås på at insektet observeres.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer