Hytteforbudet

Spørsmål og svar om hytteforbudet

Og disse kan faktisk overnatte på hytta i påsken.

OVERNATTE? Bor du med en som er smittet og er i isolasjon, eller krever hytta di akutt vedlikehold, som ved måking av taket? Da tillater reglene overnatting. Foto: NTB Scanpix
OVERNATTE? Bor du med en som er smittet og er i isolasjon, eller krever hytta di akutt vedlikehold, som ved måking av taket? Da tillater reglene overnatting. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

15. mars ble det innført et eget hytteforbud i Norge, som ett av mange tiltak i forbindelse med spredningen av coronaviruset.

Er du i tvil om noe rundt dette hytteforbudet, har vi innhentet svar på det du måtte lure på.

Hvorfor hytteforbud?

Da forskriften som kan forby nordmenn å dra på hytta i andre kommuner enn den de bor i ble innført, var målet å hjelpe de små hyttekommunene i tilfelle hyttefolket skulle bli smittet.

Helseminister Bent Høie har påpekt at helse- og omsorgstjenestene i disse kommunene ikke er dimensjonert til å skulle ta hånd om hyttebeboere i tillegg til egen befolkning, ifølge en pressemelding fra regjeringen.

Hvor lenge varer hytteforbudet?

I første omgang var varigheten på hytteforbudet til 3. april. Ifølge statssekretær Anne Grete Erlandsen i Helse- og omsorgsdepartementet besluttet regjeringen tirsdag at dette tiltaket forlenges til 13. april.

Er det overnattingsforbud på hytta?

Ja, regjeringen innførte et forbud mot å overnatte på fritidseiendom utenfor egen kommune den 19. mars, som også gjelder til 13. april

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer