Sprek 50-åring i ny drakt

Arne Jacobsens klassiske lenestol Egget feirer femti år.

Publisert
Sist oppdatert

En av verdens mest kjente møbler fyller 50.

Se bilder av den spreke jubilanten

Egget ble designet av danske Arne Jacobsen for SAS-hotellet i København i 1958. Stolen produseres i dag av Fritz Hansen, som har produsert Jacobsens møbler siden 1934.

50 år etter stolen ble lansert kan den ses en rekke steder: Fra museer til private hjem, i hoteller, på kontorer, på TV-show - ja til og med McDonald's, selv om Fritz Hansen nå har trukket tilbake samarbeidsavtalen med burgergiganten.

Gullegget

Sprek 50-åring i ny drakt

Sprek 50-åring i ny drakt

  1. Eggets nye klær


I anledning jubileet lanserer nå Fritz Hansen en limited edition-utgave av stolen. Dette gullegget er trukket i sjokoladebrunt skinn på baksiden, og skinnende mørkebrunt skinn på innsiden. Foten er i bronse.

Det skal produseres 999 stoler i jubileumsutgaven, alle vil bli gravert under puten med nummer, samt en kort tekst om Eggets historie. Med på kjøpet får man også en bok om stolen. Den vil være i salg fra 1. februar.

Prisen er ikke for de mest gnitne av oss. Stolens pris er rundt 85.000 norske kroner.

Statsministerfruen lei Jacobsen-stoler

Jacobsen selv kom (ufrivillig) i søkelyset i høst, da statsministerfrue Ingrid Schulerud kom i skade for å bli sitert på at hun var lei av at alle møblerte med Syveren-stolene.

Vi lar akkurat den diskusjonen ligge død, men konstanterer at en Syver-stol kan være så mye. Schulerud hadde neppe sett vår bildespesial Funky syver. Her kan du se hva som skjedde da Fritz Hansen ga et knippe ulike designere frie tøyler med Syveren-stolen.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer