Sprit opp plastikken

Hagemøbler i plast er så godt som vedlikeholdsfrie. Med enkle grep får du dem til å skinne som om de skulle være helt nye.

Publisert
Sist oppdatert

1: En real vask

Har du tatt enkle forholdsregler, og beskyttet hagemøblene under tak eller trekk i vinter, er det sannsynligvis ikke store operasjonen som skal til for å få plastmøblene i tipp-topp stand til sommersesongen.

Men etter en vinter under presenning, i et uthus, eller i kjelleren, fortjener møblene en real vask! Det finnes spesialprodukter for dette, for eksempel egner de ulike malingsprodusentenes "husvask" eller "forvask"-produkter seg til dette, eller du kan bruke et vaskemiddel for plastbåter - som skal bite på det meste. Har du ikke noe av dette for hånden, kommer du imidlertid langt med en omgang godt, gammeldags såpevann.

2: Polér

En vask gir rene og pene møbler, men vil du at de skal skinne litt ekstra - og, ikke minst - holde seg pene lenger og være lettere å rengjøre, anbefales det å sette dem inn med en voks som er spesialtilpasset plastmøbler.

Dette får du kjøpt de fleste steder som selger plastmøbler, eller du kan ta kontakt med din nærmeste fargehandler. Voksen poleres inn med en myk klut i sirkulære bevegelser.

Du bør følge punktene over, enten du har gamle eller splitter nye møbler. Under følger noen greie tips til hvordan du hanskes med plastens problemområder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer