Derfor blir det ikke rent:

Stabler du riktig?

Oppvaskmaskinen gjør jobben, hvis du gjør jobben korrekt først.

SKITTENT ETTER VASK?: Dersom oppvaskmaskinen ikke har klart å fjerne all skitten etter vask, kan det være flere årsaker til dette. Video: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stable oppvaskmaskinen, ja ... skal bestikket stå med med spisesiden opp eller ned? Skal du skylle av matrester eller la det stå? Hvilket program er riktig? Og lager du «paraplyen» når du setter inn?

Oppvaskmaskinen er for mange den beste oppfinnelsen i en travel hverdag. Mens for andre kan den bli årsaken til samlivsbrudd etter krangling om hva som er riktig stabling.

Derfor har vi snakket med Malin Skaar, seniorsjef for forbruker-service i Orkla.

For å ta det viktigste først: Fysiske matrester skal skylles av før du setter oppvasken inn i maksinen, og bestikket bør stå med spisesiden opp, ifølge Skaar.

Hvis du setter bestikket med spisesiden opp, får det best tilgang til vann og vaskemiddel. Men mange foretrekker å sette bestikket med spisesiden ned, for å slippe å ta i dette når maskinen er ren.

Dersom du velger denne løsningen, er det viktig å ikke stable for fullt, ifølge Skaar.

Når du stabler, skal du passe på at det ikke er noe stort som plasseres og hindrer døra til kammeret med oppvaskmiddel å åpne seg.

- Vær obs på at dersom du har satt en stor bolle eller lagt et fat øverst eller nederst i en av skuffene, vil den virke som en paraply – og oppvasken som ligger dekket av «paraplyen», forblir sannsynligvis skitten, understreker Malin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer