Derfor blir det ikke rent:

Stabler du riktig?

Oppvaskmaskinen gjør jobben, hvis du gjør jobben korrekt først.

SKITTENT ETTER VASK?: Dersom oppvaskmaskinen ikke har klart å fjerne all skitten etter vask, kan det være flere årsaker til dette. Video: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stable oppvaskmaskinen, ja ... skal bestikket stå med med spisesiden opp eller ned? Skal du skylle av matrester eller la det stå? Hvilket program er riktig? Og lager du «paraplyen» når du setter inn?

Oppvaskmaskinen er for mange den beste oppfinnelsen i en travel hverdag. Mens for andre kan den bli årsaken til samlivsbrudd etter krangling om hva som er riktig stabling.

FINN FEIL: - Her vil du nok slite med å få et godt oppvaskresultat. Mye er gjort om du snur glass, boller og kjele andre veien slik at vannet ikke fyller seg oppi disse. Jeg ville nok også flyttet glassene eller rivjernet til hyllen over da jeg ser at det kan bli litt knapt med plass, sier Malin Skaare i Orkla til DinSide etter å ha sett bildet. Foto: Kamilla Thoresen
FINN FEIL: - Her vil du nok slite med å få et godt oppvaskresultat. Mye er gjort om du snur glass, boller og kjele andre veien slik at vannet ikke fyller seg oppi disse. Jeg ville nok også flyttet glassene eller rivjernet til hyllen over da jeg ser at det kan bli litt knapt med plass, sier Malin Skaare i Orkla til DinSide etter å ha sett bildet. Foto: Kamilla Thoresen Vis mer

Derfor har vi snakket med Malin Skaar, seniorsjef for forbruker-service i Orkla.

For å ta det viktigste først: Fysiske matrester skal skylles av før du setter oppvasken inn i maksinen, og bestikket bør stå med spisesiden opp, ifølge Skaar.

Hvis du setter bestikket med spisesiden opp, får det best tilgang til vann og vaskemiddel. Men mange foretrekker å sette bestikket med spisesiden ned, for å slippe å ta i dette når maskinen er ren.

Dersom du velger denne løsningen, er det viktig å ikke stable for fullt, ifølge Skaar.

Når du stabler, skal du passe på at det ikke er noe stort som plasseres og hindrer døra til kammeret med oppvaskmiddel å åpne seg.

- Vær obs på at dersom du har satt en stor bolle eller lagt et fat øverst eller nederst i en av skuffene, vil den virke som en paraply – og oppvasken som ligger dekket av «paraplyen», forblir sannsynligvis skitten, understreker Malin.

Hun minner også om at vi skal vaske hendene før vi tar ut av maskinen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer