Stadig flere hemmelige visninger

BOLIGTREND: Vil du ha drømmeboligen må du følge med på de nye salgsmetodene. Stadig flere boliger vises bare til de som har stilt seg først i køen.

Holtekilveien 7C ble kun vist på oppfordring.
Holtekilveien 7C ble kun vist på oppfordring. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En av våre lesere oppdaget en dag Holtekilveien 7C annonsert på internett. Annonsen inneholdt ingen visningstider - "kontakt megler" var ordlyden. Dessuten ble det gjort oppmerksom på at boligen kun ble annonsert på internett.

Nysgjerrigheten ble pirret - vår leser endte faktisk på visning en dag hun tilfeldigvis gikk forbi huset. På spørsmål om grunnen til at boligen ikke ble annonsert på vanlig måte, fikk hun til svar at dette huset ble bare vist på "listevisning".

Boligen er verdsatt til ca 5 millioner kroner og har derfor ikke et marked blant unge. Vi vet fra før av at slike objekter ofte blir annonsert bare på nettet for å spare annonsekostnader.

Oftere porteføljesalg

- Denne måten å selge boliger på har tidligere vært forbeholdt boliger til åtte millioner og oppover, men nå gjør vi det for boliger helt ned til 4,5 millioner, forteller megler William Holten hos firmaet M2.

Han forteller at M2s datasystem har registrert cirka 500 potensielle kjøpere i den aktuelle prisklassen i Bærum Øst, hvor boligen ligger.

- Kjøperne til boliger i denne prisklassen har svært dårlig tid. De har bestemt seg for å kjøpe i et bestemt område, og har ikke tid til å gå på "bortkastede" visninger. Dette har åpnet markedet for slike "porteføljesalg", som de også kalles, forklarer han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer