Standard flyttekontrakt

Utarbeidet av Norges Flytteforbund og Forbrukerombudet.

Publisert
Sist oppdatert

Dersom du heller ønsker å få kontrakten i et Word-dokument, kan du laste den hed her:

NB! Kontrakten må dateres, signeres av begge parter, og bør printes ut i minst to eksemplarer, slik at begge parter har en kopi.

Innenlands flytting av privat- eller kontorinnbo.

1. Forut for kontraktinngåelsen har BEDRIFTEN og KUNDEN informert hverandre så godt som mulig: KUNDEN har gitt uttømmende og korrekt informasjon om godset, dets egenskaper og forholdene der det befinner seg og der det skal leveres. Kontrakten er i hovedsak basert på de informasjoner KUNDEN har gitt. Det er særlig viktig at BEDRIFTEN får fullstendig informasjon om faremomenter forbundet med godsets egenskaper.

BEDRIFTEN er ansvarlig for informasjon som den slev har innhentet ved besiktigelse eller på annen måte, og også for å innhente hos KUNDEN den informasjon som trengs for å beregne riktig pris og for å utføre oppdraget på en betryggende måte. Evt. besiktigelse har bedriften foretatt etter behov og mulighet, uten ekstra omkostninger for KUNDEN.

Begge parter en ansvarlig for sin informasjon. Om noe inntreffer og det kan tilskrives feil eller tilbakeholdt informasjon, må den av partene som (bevisst eller ubevisst) har feilinformert eller holdt informasjon tilbake, bære ansvaret alene. Dette ansvar kan under uheldige omstendigheter også omfatte betydelige skader påført utenforstående.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.