Statsministeren er klar for ny bolig

Pris: 300 millioner kroner!

Statsminister Jens Stoltenberg er klar for å flytte inn i den nye statsministerboligen. Foto: Guri Dahl/Tinagent
Statsminister Jens Stoltenberg er klar for å flytte inn i den nye statsministerboligen. Foto: Guri Dahl/Tinagent Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Statsministerboligen i fasjonable Inkognitogata 18 står klar for innflytting neste måned.

Tidsplanen holder og boligen er klar i løpet av oktober, bekrefter både Statsministerens kontor og Statsbygg. Dermed får statsminister Jens Stoltenberg (Ap) og kona Ingrid et år i byen før valget neste høst.

Dobbelt så dyr

Prisen for statsministerboligen og regjeringens representasjonsanlegg i Parkveien 45, Inkognitogata 18 og Riddervoldsgate 2, et steinkast bak Slottet, var 254 millioner kroner da utbyggingen ble vedtatt under Bondevik 2-regjeringen.

Statsbyggs prosjektleder Lasse Kwetzinsky sier til Dagbladet at rammen holder, og at sluttregningen - prisjustert - ender på rundt 300 millioner kroner.

Riktignok er regningen det dobbelte av den opprinnelige prisantydningen. Da planene ble utarbeidet av Statsbygg i 1999, var tanken at kostnadene skulle ligge på 125 millioner kroner, ifølge Dagens Næringsliv.

Hva er boligen din verdt?

Kort vei til jobb

Stoltenberg bor i dag i en tomannsbolig på Nordberg i umiddelbar nærhet til Nordmarka, som statsministeren er flittig bruker av. Nå kommer han istedet nærmere hovedstadens kaféliv.

Statsministerens nye hjem ligger rett bak Det kongelige slott. Kartet er hentet fra Gule Sider.
Statsministerens nye hjem ligger rett bak Det kongelige slott. Kartet er hentet fra Gule Sider. Vis mer


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer