Her glemmer vi å vaske

Stedene du «aldri» vasker

...men det burde du absolutt gjøre!

VASKING: Det er flere steder og gjenstander i boligen som vi glemmer eller kanskje aldri vasker, her forklarer vi hvor man må huske å dra over kluten. Video: Linn Merete Rognø. Klipp: Tobias Fjeldvang. Vis mer
Publisert

Å vaske huset et par ganger i måneden er som regel nok når huset ellers holdes ryddig og jevnt over rent.

Samtidig er det flere steder og gjenstander i boligen som vi glemmer eller kanskje aldri vasker.

Kjøleskapshyller

- Kjøleskapshyller bør rengjøres ofte og nøye, særlig hvis det lekker fra kjøtt og annet animalsk materiale inkludert fisk og skalldyr.

Det understreker Henning Sørum, professor og bakteriolog ved Norges Miljø- og biovitenskapelige universitet.

- Det er viktig med et årvåkent renhold i kjøleskapet der det er søl og fuktighet. I kjøleskapet er luftfuktigheten alltid høy, men en bør være ekstra forsiktig med synlig fuktighet der en oppbevarer matvarer i kjøleskapet, sier Sørum.

Det er særlig en bakterie som kalles Listeria monocytogenes som ofte forekommer i matingrediensene en bør ha i tankene, advarer han.

Ifølge professoren vokser denne bakterien relativt godt ved kjøleskapstemperatur og kan gi infeksjoner som kan være livstruende hvis den får vokse opp lenge nok i matvarer i kjøleskapet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer