Spise eggeskall

Stek skallet i ovnen!

Vi tester: Slik lager du kosttilskudd av eggeskall.

RESSURS: Eggeskall kastes oftest i søpla, men det er faktisk ganske mange nyttige ting du kan bruke skallet til bla. kan du lage ditt eget kosttilskudd. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De færreste av oss tar vare på eggeskallet når egget er spist opp. Men det burde vi absolutt gjøre. På grunn av eggeskallets høye innhold av kalsium, er dette et rent vidundermiddel for kroppen!

Men å tygge i seg eggeskall er nok ikke særlig fristende, derfor skal du få et genialt tips her.

Derfor er kalsium viktig

Men først: Hvorfor er kalsium så viktig for kroppen?

Ifølge FHI har mange studier vist at lavt kalsiuminntak og lavt kalsiumnivå øker risikoen for å utvikle høyt blodtrykk. Det er også flere andre grunner til at vi trenger kalsium; mineralet er viktig for skjelett, tenner, muskler - og nervenes funksjon.

Mangel på kalsium kan føre til osteoporose, som øker risikoen for beinbrudd. Denne risikoen øker med alderen, men også kostholdet har en viktig betydning. Kalsium, vitamin D og K bidrar til å vedlikeholde normal benmasse. Vitamin D og K bidrar altså til å støtte opptak og utnyttelse av kalsium i benmassen. Noen studier har samtidig antydet at effekten av lavt kalsiuminntak blir enda større dersom man spiser mye salt og lite frukt og grønt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer