- Sterk juli

Juli er normalt en regntung måned i boligmarkedet. Men ikke i år.

Drømmer du om egen bolig. Ikke la deg blende av dagens unormalt lave rentenivå, men ta i betraktning at du må tåle betydelige svigninger i nedbetalingstiden.
Drømmer du om egen bolig. Ikke la deg blende av dagens unormalt lave rentenivå, men ta i betraktning at du må tåle betydelige svigninger i nedbetalingstiden. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med to unntak har juli gått i minus i boligmarkedet hvert eneste år de siste ti årene. I fjor kunne meglerbransjen konstantere en tilbakegang på 2,2 prosent i juli, en nedgangstrend som skulle vise seg å fortsette i løpet av høsthalvåret.

På tross av, eller kanskje på grunn av, en regntung sommer, ser det ut som at juli har vært en svært positiv måned for alle dem som trives med at boligprisene stiger. I morgen, mandag, legger Norges Eiendomsmeglerforbund og Eiendomsmeglerforetakenes forening fram fersk prisstatistikk, og har allerede varslet pressen om sterke tall.

Også bankenes økonomer forventer en anormal juli, med stigende priser. Makroøkonom Bjørn Roger Wilhelmsen i First Securities sier det er ingen land i verden som boligprisene stiger like raskt som i Norge nå. Senioranalytiker Erik Bruce i Nordea tror også på positive tall for boligmarkedet fremover.

- Jeg tror vi kommer til å se en forsiktig oppgang. Det er en del av folks forventninger, og da blir det gjerne slik at selgerne setter høyere priser. Samtidig gjør rentekuttene at folk har mulighet til å by høyere, sier Bruce.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer