Boligpriser mai 2020

Sterke boligpriser

Boligprisstatistikken for mai er lagt fram.

BOLIGPRIS: Les om hvordan boligprisene har utviklet seg i de største norske byene, som Bergen på bildet, i saken under. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
BOLIGPRIS: Les om hvordan boligprisene har utviklet seg i de største norske byene, som Bergen på bildet, i saken under. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange er nok spent på boligprisutviklingen i mai, nå som det har gått nesten tre måneder siden coronaviruset for alvor la sin skygge over økonomien vår.

Ferske tall fra Eiendom Norge viser at boligprisene steg med 1,9 prosent i mai. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 1,4 prosent.

- Boligprisene steg kraftig i alle områder i Norge i mai. Dette er den sterkeste oppgangen i en mai måned i boligprisstatistikkens historie, og utviklingen mer enn korrigerer det sesongkorrigerte fallet i boligprisene i mars og april i kjølvannet av tiltakene mot korona-utbruddet, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

Færre salg

Det ble likevel solgt færre boliger i mai sammenlignet med samme måned i fjor, totalt 7,7 prosent færre. Hittil i år er det solgt 37.931 boliger i Norge, noe som er 5,5 prosent færre enn året før.

I gjennomsnitt tok det 54 dager å selge en bolig i mai, hvilket er en nedgang fra 55 dager i april.

Raskest salgstid hadde Oslo med 24 dager, mens det gikk tregest i Stavanger og omegn med sine 68 dager.

- Salgstiden er stabil og fremdeles noe høyere enn de foregående årene, sier Lauridsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer