Boligpriser mai 2020

Sterke boligpriser

Boligprisstatistikken for mai er lagt fram.

BOLIGPRIS: Les om hvordan boligprisene har utviklet seg i de største norske byene, som Bergen på bildet, i saken under. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
BOLIGPRIS: Les om hvordan boligprisene har utviklet seg i de største norske byene, som Bergen på bildet, i saken under. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange er nok spent på boligprisutviklingen i mai, nå som det har gått nesten tre måneder siden coronaviruset for alvor la sin skygge over økonomien vår.

Ferske tall fra Eiendom Norge viser at boligprisene steg med 1,9 prosent i mai. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 1,4 prosent.

- Boligprisene steg kraftig i alle områder i Norge i mai. Dette er den sterkeste oppgangen i en mai måned i boligprisstatistikkens historie, og utviklingen mer enn korrigerer det sesongkorrigerte fallet i boligprisene i mars og april i kjølvannet av tiltakene mot korona-utbruddet, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

Færre salg

Det ble likevel solgt færre boliger i mai sammenlignet med samme måned i fjor, totalt 7,7 prosent færre. Hittil i år er det solgt 37.931 boliger i Norge, noe som er 5,5 prosent færre enn året før.

I gjennomsnitt tok det 54 dager å selge en bolig i mai, hvilket er en nedgang fra 55 dager i april.

Raskest salgstid hadde Oslo med 24 dager, mens det gikk tregest i Stavanger og omegn med sine 68 dager.

- Salgstiden er stabil og fremdeles noe høyere enn de foregående årene, sier Lauridsen.

Her stiger og synker prisene mest

Sterkest sesongkorrigert prisutvikling i mai hadde Oslo, med en oppgang på 2,2 prosent.

Svakest sesongkorrigert prisutvikling hadde Romerike og Asker og Bærum, med en oppgang på 0,3 prosent.

Boligprisene steg med 2,1 prosent i Bergen i mai. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 1,3 prosent. Norges nest største by hadde dermed en svakere sesongjustert utvikling siste måned sammenlignet med Oslo, men sterkere enn i Trondheim og Stavanger.

Når det gjelder 12-månedersveksten, var den sterkest i Oslo og Ålesund og omegn med 3,9 prosent, mens Stavanger hadde den svakeste utviklingen de siste 12 månedene, med en nedgang på 1,3 prosent.

BOLIGKJØP: For å få råd til å kjøpe egen bolig, har Silje Sandmæl disse tre rådene. Reporter: Malini Bjørnstad. Video: Ingebjørg Iversen / KK Vis mer

Svak vår

I mars sank boligprisene med 1,4 prosent, men fallet i prisene var mindre enn ventet gitt de drastiske tiltakene for å begrense virussmitten.

Også i april var boligprisutviklingen svakere enn vanlig for denne måneden på Østlandet, men ellers i landet så å si som normalt. Det ble imidlertid solgt færre boliger enn april året før, og Eiendom Norge la ikke skjul på at virusutbruddet ennå hadde sitt å si for utviklingen på boligmarkedet.

Men, i mai er altså boligprisutviklingen rekordsterk for denne måneden, ifølge dagens tall.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer