Sterkt marked i juli

Ifjor sank boligprisene i juli. I år steg de under 27% høyere omsetning enn i juli 2008.

Opp 0,1% i juli:  Boligprisene har steget i hele år. Foto: Per Ervland
Opp 0,1% i juli: Boligprisene har steget i hele år. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Omsetningen av boliger var riktignok lavere i juli enn den var i juni, men den var mye høyere enn den pleier å være i juli, sier informasjonssjef Roger Nyborg i Norges Eiendomsmeglerforbund. - I både juli 2007 og juli 2008 ble det omsatt rundt 3.300 boliger. Men i juli i år ble det omsatt 4.192 boliger, en økning på 27%.

Ifjor falt boligprisene 2,2% i juli, og de falt over 2% også i juli 2007. Når de i år stiger 0,1%., samtidig som omsetningen øker sterkt, er det et klart styrketegn for boligmarkedet.

Færre forsøker å selge om sommeren, da man regner med at kjøperne er på ferie og ikke kan komme på visning. Men det er kanskje ikke alledeles sant. For det første er de fleste til enhver tid faktisk hjemme, selv når de har ferie. Og de har bedre tid til å planlegge boligkjøp og dra på visning enn ellers. Særlig nå regnet høljer ned, og det ikke er så mye annet å bruke feriedagene til, kan det være gunstig å ha boliger liggende ute for salg.

- God høst for selgere, dårlig for kjøpere

En av dem som har fulgt det norske boligmarkedet tett i mange år er Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret. Han er opptatt av den sterke, underliggende etterspørselen. - Vi har rekordstor vekst i folketallet, samtidig som antall igangsatte nybygg faller. I 2007 ble det satt igang 32.000 boliger og i 2008 26.000. Men hittil i år er det satt igang bare 18.000 boliger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer