Stiger overraskende mye

Nye boligpristall lagt frem i dag.

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prisene i februar var 2,7 prosent høyere enn i januar. Korrigert for sesongvariasjoner var prisene 1,9 prosent høyere enn i januar. Prisstigningen er med andre ord ganske kraftig i forhold til det som er vanlig for denne måneden.

Prisene er nå 4,9 prosent lavere enn samme måned for et år siden.

Prisene på eneboliger steg med 1,1 prosent, mens det var delte boliger og leiligheter som sto for den største prisøkningen på henholdsvis 3,4 og 3,1 prosent.

Boligpristallene ble lagt frem av Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF) i dag.

Hvor mye er boligen din verdt?

Sjekk her!

- Det er vel først nå vi ser hva rentenedsettelsene gjør. Det begynner å virke på lommeboken. Det er noe rart med det, hvis du plutselig får mer penger, er du villig til å bruke mer, og det er åpenbart det som skjer nå, sier nestleder i EFF, Torbjørn Ek.

EFF har tidligere spådd en prisnedgang på mellom 7-10 prosent i år. De positive tallene de kunne presentere i dag, er ikke nok til at de vil justere prognosene riktig ennå.

- Vi er usikre. Vi har hatt en kraftigere vekst enn det vi hadde forventet, men det er for tidlig å justere prognosene våre ennå, sier Ek.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer