Stikkontakten som løser mange problemer

Konseptet vi håper blir virkelighet.

Donut heter stikkontaktkonseptet vi håper blir virkelighet. Her trenger du bare treffe ringen, og slipper å lete etter to huller til støpselet. Foto: Designerne
Donut heter stikkontaktkonseptet vi håper blir virkelighet. Her trenger du bare treffe ringen, og slipper å lete etter to huller til støpselet. Foto: Designerne Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Problem 1: Det er mørkt, og stikkontakten til lampa er trukket ut. Men å treffe hullene i stikkontakten for å få lys er nær umulig i mørket.

Problem 2: Apparatet som trenger strøm står i en retning, men ledningen havner feil vei på grunn av plasseringen av hullene i stikkontakten.

Problem 3: Stikkontakten er gjemt bak sofaen, og du må trekke den helt frem for å se å få plugget inn uten problemer.

Aldri mer slike konflikter?  Foto: Colourbox.com
Aldri mer slike konflikter? Foto: Colourbox.com Vis mer


Problem 4: Støpsler i stikkontakter med flere uttak kommer i konflikt med hverandre, og du får ikke benyttet alle uttakene.

Sjekk her: Bruker du skjøteledninger feil?

Jepp, vi har vel alle vært der. Så også helt sikkert designerne som kom opp med det smarte konseptet ved navn Donut. Kim Eun Ah, Yoo Su Hyun, Chae Jin Woo har blitt tildelt designprisen Red Dot Design Award for stikkontaktkonseptet, som mange nok håper kommer til butikkene etterhvert.

Se også boksen som rydder i ledningene

Alle retninger er riktige

Donut er en stikkontakt som åpner for plassering av støpselet i valgfri posisjon. Du kan altså stikke inn støpselet hvor som helst, ingen grunn til å sikte på hullene i stikkontakten. Hele ringen er mulig å benytte.

Om dette konseptet blir virkelighet, vil det løse det meste av problemene notert ovenfor. Det er lov å håpe?

Ikke nok stikkontakter, sier du? Her har de fylt hele veggen!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer