Stinker boligen røyk?

Ny maling skal fjerne lukten med ett enkelt strøk.

Mal bort skjemmende nikotinflekker, vannskader - og dårlig lukt.  Foto: Beckers
Mal bort skjemmende nikotinflekker, vannskader - og dårlig lukt. Foto: Beckers Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stinker boligen din røyk? Skal du selge, kan det gi store tap, skal man tro Karsten Onsrud, salgsdirektør i eiendomsmeglerselskapet Fokus Krogsveen. Han anslår et verditap på inntil fem prosent for nikotinskadede leiligheter.

- Hvis leiligheten skjemmes av røyklukt, kan det være enda vanskeligere å få solgt i et stadig tøffere boligmarked, sier Onsrud. I verste fall kan man miste et boligsalg som følge av dårlig lukt.

Ny isolasjonsmaling kan være redningen.

- Det er kanskje ikke så godt kjent, men det er veldig enkelt å bli kvitt gammel røyklukt med isolasjonsmaling, sier malermester Chresten Nielsen, teknisk ansvarlig i Beckers.

Kombinert grunning og maling

Scotte Isolermaling fungerer som både grunning og toppstrøk i ett, og ifølge produsenten skal ett strøk være nok. - Malingen isolerer både lukt og skjemmende flekker fra brann, vann eller røyk, sier Nielsen til DinSide Bolig. Skal du male etter vannskader, er det veldig viktig å vente til underlaget er helt tørt.

Malingen er beregnet på vanlig slette tak og vegger, men egner seg ikke for panel eller tregulv. Med ordinær maling må du gjerne både grunne og male både ett og to strøk for å bli kvitt både skjemmende farge, og ikke minst, lukten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer