Stolen som får Siv Jensen til å se rødt

Frp-leder illsint på norsk møbelklassiker.

Siv Jensen og andre kvinnelige norske politikere er ikke fornøyd med møblene og kameravinklingen i TV-studioene. Foto: TV2 Sumo
Siv Jensen og andre kvinnelige norske politikere er ikke fornøyd med møblene og kameravinklingen i TV-studioene. Foto: TV2 Sumo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Frp-leder Siv Jensen var ikke blid etter NRK og TV2s valgkampsendinger. Hun mener kameravinkling, stolvalg og mangel på bord en kan skjule kroppen bak er kjønnsdiskriminerende.

- I en hverdagssituasjon, der du kommer i drakt med skjørt og blazer, ser du veldig ordentlig ut, inntil du setter deg i en rar stol. Da ser det ut som om du kommer i miniskjørt, noe du ikke har på deg, men det ser sånn ut. Med undervinklet kamera ser det enda verre ut.

Les mer: - Ser ut som jeg går i miniskjørt

Disser norsk møbelklassiker

Stolen Siv Jensen omtaler som "rar" er en norsk møbelklassiker; Planet. Den ble designet i 1965 av Sven Ivar Dysthe. Planet var den første norske kuleformede stolen, og var blant de første Pop Art-møblene. Navnet vitner om historiens første romferd i 1961.

Stolen gikk ut av produksjon på slutten av 70-tallet, men ble satt i produksjon igjen på 90-tallet. Det er Variér (tidligere Stokke) og Fora Form som har lisens til å produsere stolen i dag. Veiledende pris starter på 8.750 kroner for den enkleste varianten og du må ut med fra 14.400 for den dyreste, som er trukket med hud.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.