Stolen som lager lys

OLED-lampen lyser når du gynger.

Noen gyngestoler lager mer enn knirkelyder - som denne miljøvennlige stolen, Murakami chair, som lager strøm til den integrerte lampen når du gynger ... Foto: Designboom
Noen gyngestoler lager mer enn knirkelyder - som denne miljøvennlige stolen, Murakami chair, som lager strøm til den integrerte lampen når du gynger ... Foto: Designboom Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Men kun når det er behov for det. Den skjønner nemlig når det er dag og du ikke trenger ekstra leselys - da lagrer den energien som du har laget med gyngingen din - og sparer den til mørket faller på.

Se noen av verdens mest spesielle stoler

Den originale kombinerte gyngestolen, lampen og kraftstasjonen, er selvsagt en ide for å spare strøm. Med kroppen som energikilde, trenger du ikke plugge inn lampeledninger for å få lys. Stolen har også fått heder og anerkjennelse som prisvinner ved en konkurranse om grønnere design (DesignBoom Green Life Competition).

Kroppen som kraftverk

Amerikaneren Rochus Jacob er mannen bak den miljøvennlige oppfinnelsen. Om den originale gyngestolen sier designeren selv dette, i forbindelse med presentasjonen av oppfinnelsen på designkonkurransens nettside designboom.com:

- Jeg så etter muligheter for å lage strøm ved hjelp av aktiviteter som vi gjør naturlig. Det endelige resultatet er en gyngestol som muliggjør at brukeren får oppleve produksjon og forbruk av elektrisitet på en forsiktig og oppmuntrende måte.

Disse lampene lyser av seg selv

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer