Stopp mauren før den går inn

Mauren våkner for alvor i disse dager. Du bør stoppe den før den går inn, for eksempel med saft!

MAURMIDDEL: Stopp mauren før den finner veien inn, og gjerne giftfritt - som med Fun Light!  Foto: KRISTIN SØRDAL
MAURMIDDEL: Stopp mauren før den finner veien inn, og gjerne giftfritt - som med Fun Light! Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Nå går det mot vår, og aktivitetene ute begynner. På Østlandet kommer det til å bli tidlig varmt, og da vil mauren våkne tidlig til live, sa Arne Nese, teknisk sjef i Rentokil til Dinside, da vi intervjuet ham ved en tidligere anledning.

Maur er én av insektene Rentokil får mange henvendelser om på våren.

- Når mauren våkner, er den på desperat jakt etter mat. Og finner den ikke mat i naturen, kan den gå inn i husene på jakt, fortalte Nese.

Han snakket om den sorte jordmauren, også kjent som sukkermaur eller pissemaur. Finner den ikke mat ute i naturen, kommer den gjerne inn i huset ditt og på kjøkkenet for å lete etter mat. Og ja, den går gjerne over dørstokken.

- Den kan komme inn gjennom døra, gjennom lufteluker, sprekker i grunnmuren eller opp bak panelet. Du kan ha maur i jordsmonnet ved grunnmuren eller under huset, og har du maur under huset så kan det være vanskelig å behandle, sa Nese.

Så rådet er: Ser du mauraktivitet i hagen din, bør du gå til aksjon.

LES OGSÅ: Se så stor skade maur kan gjøre på huset ditt

Vipp opp heller og skrap i bakken

Det er ikke ønskelig å få maur inne i huset. For å unngå det, anbefaler Nese at du tar en tur i hagen og ser etter tegn til maur.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer