Stor ketsjuptest

Det enkleste smaker best.

PALLPLASS: Topp tre, her stilt opp som på medaljepall. Superbra Ketsjup var soleklar vinner, med Stokes Tomato Ketchup som en god nummer to, og Idun Tomatketchup uten konserveringsmiddel på en tredjeplass.  Foto: PER ERVLAND
PALLPLASS: Topp tre, her stilt opp som på medaljepall. Superbra Ketsjup var soleklar vinner, med Stokes Tomato Ketchup som en god nummer to, og Idun Tomatketchup uten konserveringsmiddel på en tredjeplass. Foto: PER ERVLAND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Få dagligvarer er like elsket og hatet som ketsjupen. Noen vil ha det på alt, andre unnskylder flasken som ligger innerst i kjøleskapet med at det er rester fra fjorårets spontane engangsgrilling av pølser i parken.

De siste par årene har det kommet en rekke nye ketsjuper på markedet. Noen rimelige varianter fra kjedenes egne merkevarer, og andre fra mer eksklusive merker, som retter seg mer mot gourmetene.

Overraskelse

Vi har testet hvordan de står seg i forhold til hverandre, og resultatet vil nok forundre mange.

Tre veldig forskjellige ketsjuper topper smakstesten, men de har én ting til felles: En god balanse mellom det søte og det syrlige. Og vinnerketsjupen har i tillegg en fylde få andre ketsjuper kan måle seg med.

Vi fått hjelp av butikkslakter Daniel Byskov ved Anni's pølsemakeri på Mathallen i Oslo og matentusiast Haavard Aasen ved Sous Vide Norge, som også holder til på Mathallen, til å vurdere ketsjupen. Disse to hjalp oss også å vurdere årets grillpølser.

Slik testet vi

Innholdsfortegnelse:OverraskelseSlik testet viHvordan de er i brukSuperbra KetsjupStokes tomato ketchupIdun tomatketchup uten konserveringsmiddelMutti ketchupHeinz tomato ketchupPølsemaker Bergby KetchupSticky Fingers ketchupIdun tomatketchup - uten tilsatt sukkerHeinz økologisk ketchupX-tra tomatketchupSalatmester'n Tomat ketchupFirst Price tomatketchupHeinz Tomato Ketchup Mindre sukkerIdun Tomatketchup med mindre sukkerOliviers & Co ketchupSmart 365 ketchupSmakstesten er gjennomført som en blindtest. Ingen i panelet visste hvilke produkter de smakte på. Men de visste hva de smakte etter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer