Stor OLED-TV til 20.000 kroner

En pris som vil sende sjokkbølger i TV-bransjen.

SIKLE-SIKLE: Den TV-en du har hjemme blir fort gammeldags når du har sett kvaliteten du får med en OLED. Foto: LG
SIKLE-SIKLE: Den TV-en du har hjemme blir fort gammeldags når du har sett kvaliteten du får med en OLED. Foto: LG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke mer enn drøye to uker siden vi fortalte at prisene på OLED-TVer var blitt halvert. Lite ante vi da at prisen skulle gå ned ytterligere 10.000 kroner, men det har altså skjedd nå med LGs helt nye 55EC930V.

OLED-teknologien kombinerer de beste egenskapene til plasma og LED-teknologien, med blant annet et sortnivå du aldri før har sett maken til. Dette er derfor godt nytt for deg som kunde, men dårlig nytt for konkurrentene, som per dags dato ikke har OLED-modeller i markedet.

Både bilde- og designmessig er det nemlig snakk om klasseforskjell mot LED-konkurrentene, og klarer du deg med 55-tommer er altså dette verdt å vurdere.

HER ER VÅRE TV-TESTER!

Oppdatert 16:30: Expert har tatt utfordringen, og senket prisen på forgjengeren til 19.777 kroner. Merk deg at den har et litt annet design, og en annen smart-TV-løsning. Se nederst for flere detaljer.

Verdens billigste OLED?

Er dette prisnivået som gjør at du kjøper OLED-TV? (Avsluttet)
Ja, men venter til jeg får større enn 55-tommer(46%) 3007
Nei, fortsatt for dyrt(29%) 1901
Tja, venter til det faller litt til(19%) 1214
Ja, har ventet på at prisen skulle ned hit(6%) 407
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Siden TV-en er helt ny, er det ikke lett å være bastant. Men både i England og USA vil denne TV-modellen ligge på rundt 22.000 kroner, så den norske prisen på 20.000 kroner må sies å være svært god.

Oss bekjent er det kun Elkjøp som selger TV-en her til lands, og det er også de som har gått ut med prisen på 19.995 kroner.

- Ja, dette er en god pris, bekrefter en fornøyd Øystein A. Schmidt, kommunikasjonssjef hos Elkjøp.

Men er dette bare et begrenset pristilbud, og gjelder det kun noen få modeller?

- Nei, dette er den prisen vi har satt på denne modellen, og tilgangen skal være god. TV-en skal allerede være tilgjengelig i vår nettbutikk, og er også på vei ut til butikkene i disse dager. Dette er altså ikke et rent nett-tilbud, sier Schmidt.

Hva får du?

Den nye OLED-modellen heter LG 55EC930V, og som om navnet tilsier er den på 55-tommer. Som på forgjengeren er skjermen buet, og den har en vanlig HD-oppløsning på 1080p (1920/1080).

Er du på jakt etter en OLED-TV med 4K-oppløsning er altså ikke dette modellen for deg. De modellene skal komme senere i år, men da kan vi garantere at også prisen vil bli en helt annen.

Det er også verdt å merke seg at denne modellen får LGs nye SmartTV-løsning, altså den som du finner på LGs øvrige 2014-modeller. (Forgjengerne var i praksis 2013-modeller, og hadde ganske enkelt ikke kraftige nok prosessorer til dette). Styringen skjer forøvrig fortsatt med LGs Magic Remote-kontroll.

Også designmessig har det skjedd ting, og det gjelder spesielt foten på kabinettet. På forgjengeren var det nemlig en gjennomsiktig sokkel som også inneholdt høyttalerne. På den nye modellen er høyttalerne i stedet skjult på bak- eller undersiden, og TV-en har fått en mer vanlig TV-fot.

HER ER VÅRE TV-TESTER!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer