Stor test av laserverktøy

Forbrukerrådet har testet tre ulike typer laserverktøy. Hvilke bør du velge?

Nye verktøy gjør jobben enklere. Dersom de virker som de skal. Forbrukerrådet har testet.  Foto: iStockphoto.com
Nye verktøy gjør jobben enklere. Dersom de virker som de skal. Forbrukerrådet har testet. Foto: iStockphoto.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å gjøre det selv har aldri vært så enkelt. Eller så høyteknologisk.

Europeiske forbrukerråd har testet ulike typer laserverktøy: avstandsmålere, laservater og multidetektorer; som skal finne skjulte rør og ledninger i vegger og gulv.

Resultatene er varierende, og ikke alle de testede produktene er fullt så høyteknologiske som de påstår.

Laservater

Det er vel og bra å sørge for at ting henger fast på veggen, men det er kanskje like viktig å sørge for at det henger rett.

Med de nye lasermålerne skal man slippe å styre med krittråd og blyantstreker for å lage horisontale og vertikale linjer. Testvinneren Stanley CLL er både enkel i bruk og helt nøyaktig. Nummer to, Skil 0515, fulgte hakk i hæl - og til en tredjedel av prisen.

Når du skal kjøpe et laservater bør du være obs på at ikke alle modeller kan merke vertikalt og horisontalt. I tillegg er det forskjell på hvordan vaterne festes under bruk - noen festes på veggen, mens andre bruker stativ.

Se alle testresultatene på Forbrukerrådets nettsider.

Laserdetektor

Selv om du har sørget for at skapet kommer til å henge rett, er det én ting til du bør sjekke før du finner frem drill eller hammer. Hva er inne i veggen? En vegg kan skjule både rør og ledninger som kan skades. Dette kan fort bli en dyr affære. Bor du i murblokk kan du risikere å treffe på armeringsjern. Dette kan gjøre det vanskelig eller umulig å bore, og du kan ende opp med mange og skjemmende hull i veggen. I verste fall risikerer du å skade både verktøy og deg selv, om du skulle treffe feil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer