Store forskjeller i test av plastfolie

Taperen er en kjenning fra mange norske butikkjeder.

TEST AV FOLIE: Plastfolien fra Toppits er en kjenning fra norske matvarebutikker som ofte har denne som merkevareprodukt i tillegg til et billigere produkt av egen merkevare. Nå avslører en svensk test av plastfolie at Toppits-folien er dårligst i en sammenlikning med fem andre folier. Foto: Kristin Sørdal
TEST AV FOLIE: Plastfolien fra Toppits er en kjenning fra norske matvarebutikker som ofte har denne som merkevareprodukt i tillegg til et billigere produkt av egen merkevare. Nå avslører en svensk test av plastfolie at Toppits-folien er dårligst i en sammenlikning med fem andre folier. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Velger du merkevaren på automatikk, når du skal plukke plastfolie fra butikkhylla? I tillegg til at merkevaren er dyrere, er det heller ikke sikkert at den er bedre.

I alle fall ikke om vi tar utgangspunkt i resultatene av en fersk test av plastfolie.

Toppits langt fra toppen

Toppits er en merkevarekjenning fra de aller fleste dagligvarebutikkene her til lands. Går du i matbutikken, har du ofte to valg: Merkevaren Toppits eller plastfolie av butikkenes egen merkevare, som er et billigere valg.

Hos Spar koster Toppits 32,90 kroner per rull, eller 0,66 kroner per meter.

Til sammenlikning koster en rull plastfolie av merket Unik, 16,50 kroner, eller 0,55 kroner per meter.

Det er laboratoriet Eurofins ATS i Frankrike som har testet seks ulike plastfolier for Testfakta i Sverige.

De har testet dem på elastisitet, styrke, skjærefunksjon, hefteevne og hvor mye fuktighet de slipper gjennom.

Toppits havner aller nederst på resultatlista.

Da Dinside testet plastfolie i 2017, kom imidlertid Toppits ut som best i test - men da testet vi mot lavprisproduktene i norske dagligvarebutikker.

Toppits taper mye på grunn av dårligere elastisitet og styrke. Skjærefunksjonen er imidlertid ganske bra, og de skårer godt på festeevne.

Toppits: - Ikke relevant

Toppits og Melitta Nordic AB, som er selskapet bak Toppits-produktene, uttaler til Dinside via Gabriella Olsson ved avdeling for markedsføring og kundetjenester, at de selvsagt synes det er kjedelig å få laveste poengsum av alle plastfoliene som er vurdert i Testfaktas test.

- Selvfølgelig hadde det vært takknemlig å komme ut som vinneren med høyest poengsum i alle segmenter, men for Toppits er ikke elastisiteten det mest relevante aspektet - men at plastfolien er lett å rive av, uttaler Toppits.

De uttaler videre at de stadig får positiv respons fra forbrukerne på forpakningens ergonomiske utforming og integrerte skjærekant og at folien ikke trøbler og klistrer seg sammen. Og at den med en bredde på 32,5 cm dekker større fat uten å måtte strekkes.

- Vi ser at vår folies dampgjenomslipp er litt høyere, men siden det ikke er noen studier som viser at matens holdbarhet påvirkes av denne verdien, anser vi ikke dette som relevant for en husholdningsfolie, sier Toppits i en kommentar til Dinside.

- Hos Toppits er vårt mål å tilby forbrukerne enkle og brukervennlige produkter - for eksempel Toppits plastfolie - som letter hverdagen. For oss er kvalitet og bærekraft det absolutte fokuset, og basert på miljøtenking jobber vi intenst med utvikling og forbedring, uttaler selskapet.

Ninjaplast vinner

Det er Ninjaplast som vinner testen. Ninjaplast kom på det norske markedet i 2017, og du kan kjøpe det både på nett og i fysiske butikker, eksempelvis skal de være til salgs både hos Coop Mega og Obs og kjøkkenvare/interiørbutikker.

- Vi er utrolig glade for å være testvinnere for tredje året på rad. Plastfolie har lenge vært et forhatt produkt, noe som folk har kjøpt fordi de må. Med Ninjaplast ville vi skape det produktet som vi selv ønsket fantes: smidig, slitesterkt og pen. Reaksjonene fra våre norske kunder har vært overveldende. Vi er stolte over de generelt høye testresultatene, sier Daniel Kaplun, markedssjef og medgründer i Ninjaplast, til Dinside.

Det eneste punktet hvor Ninjaplast kommer litt dårlig ut, er på fuktgjennomslipp.

- Når det gjelder fuktgjennomslipp er det ikke noe vi noensinne har hørt en negativ kommentar om. Men vi tar med oss dette i framtidig produktutvikling, uttaler Kaplun.

Du kan lese hele testen og se alle resultatene her, hos Testfakta.se.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer