Store prisforskjeller på kapselkaffen

Du sparer mer enn tusen kroner det første året på å velge riktig maskin.

Du sparer en tusenlapp første året på å velge rimeligste Senseo fremfor Dolce Gusto-kaffemaskin. Her ser du toppmodellene. Foto: Per Ervland
Du sparer en tusenlapp første året på å velge rimeligste Senseo fremfor Dolce Gusto-kaffemaskin. Her ser du toppmodellene. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i høst har vi testet to av de nye utfordrerne på markedet for kaffemaskiner som gir deg kaffe ved et tastetrykk: Dolce Gusto og Senseo.

Mens vi synes at Dolce Gusto sto til terningkast fire, lot ingen i DinSides redaksjon seg imponere av Senseo. Men smak kan diskuteres, og tilbakemeldinger i debatten under Senseo-testen tyder på at flere av våre lesere er godt fornøyd med denne. Vi anbefaler deg derfor å teste selv!

Se også vår test av espressomaskiner med kapsler.

Spar 1.000 kroner

Smaken er altså opp til deg - men det er flere hensyn å ta: For hvor mye koster kaffen? Og hvor mye koster maskinene? Våre undersøkelser viser at du kan spare hele tusen kroner første året på å velge billigste løsning. Her har vi forutsatt at du velger rimeligste modell fra de to produsentene, samt at du drikker to kopper kaffe hver dag:

Så mye koster kapselkaffen
MaskinPris pakkeAntall kapslerPris per koppKilopris Pris rimeligste modell Pris første år
Senseo29,90181,66239,206991.925
Dolce Gusto45162,81281,258992.969
* Vi har rundet opp til nærmeste antall pakker Priser er innhentet uke 42. Vi tar forbehold om endring i pris eller utsolgte varer.


Det første året vil du spare 1.044 kroner på å velge Senseo fremfor Dolce Gusto, og de påfølgende årene vil du spare 804 kroner, gitt at prisen holder seg.

For mens du med Dolce Gusto har årlige kaffeutgifter på 2.070 kroner for en kopp til to personer hver dag, koster ikke dette mer enn 1.226 kroner med Senseo.

Går du på kaffebar, må du imidlertid ut med langt mer: Lag jålekaffen selv, spar tusener

Hvor er kapslene?

Dolce Gusto-maskinene lar deg regulere vannmengde, samt om du vil ha varmt eller kaldt vann. Foto: Per Ervland
Dolce Gusto-maskinene lar deg regulere vannmengde, samt om du vil ha varmt eller kaldt vann. Foto: Per Ervland Vis mer


En rundtur i en rekke butikker i Oslo Sentrum og St. Hanshaugen i Oslo ga nedslående resultat. Her var det mange butikker uten kapsler eller puter, for de vi fant dem i. Så hvor får man kjøpt dem? Lett tilgjengelige kapsler du ikke må kjøpe på nett eller i spesialforretning er jo et av de gode kjøpsargumentene.

Tormod Forland Hansen i Nestlé forteller DinSide at det, enn så lenge, kun er Rema 1000 som har Dolce Gusto-kaffen i sitt sortiment. Dolce Gusto kommer i en rekke smaksvarianter, og det er de aller mest vanlige, som vanlige kaffesorter, espresso og cappuchino som blir tatt inn. Sommerdrikkene, som iskaffe og iste, vil være bredre tilgjengelig på markedet fra våren 2011, når det varme været kommer tilbake.

Ifølge Forland Hansen er målet at Dolce Gusto skal bli bredere tilgjengelig i de ulike dagligvarekjedene etterhvert som markedet øker.

- Det ligger absolutt i våre planer å øke distribusjonen på kapslene, sier Forland Hansen til DinSide.

I tillegg får du kjøpt kapsler de stedene der du får kjøpt maskinene, som for eksempel Elkjøp - og Elkjøps nettbutikk. Hele sortimentet er tilgjengelig fra Dolce Gustos nettbutikk.

Senseo-maskinen kan lage to kopper på en gang. Foto: Per Ervland
Senseo-maskinen kan lage to kopper på en gang. Foto: Per Ervland Vis mer


Ifølge Geir Hongset, merkevaresjef i Friele vil det være varierende hvilke av Senseo-putene du får i de ulike butikkene. Mørkbrent og klassisk skal du kunne finne i det faste sortimentet til Coop Obs!, Coop Extra og Smart Club, Ica Maxi og Supermarked, Ultra, Safari, CC Mat og Helgø Matsenter. I tillegg har noen kjeder Senseo-puter i frivillig sortiment. Det innebærer at man kan spørre kjøpmannen om han kan ta dem inn. Dette gjelder Rema 1000, Bunnpris Gourmet og Meny. I tillegg selges puter til Senseo der du får kjøpt maskinene, blant annet i Expert og Euronics, samt direkte fra Frieles nettbutikk.

- Ved oppstart er det kun de som har kjøpt maskiner i utlandet som har Senseo-maskin, og som derfor etterspør puter. En "hønen og egget"-situasjon, der ingen vil ha maskiner hvis de ikke får puter, og ingen trenger puter uten å ha maskin.

Hongset tror på økt distribusjon i kjedene fremover mot jul. - Etterhvert som maskinsalget øker, blir det interessant for stadig flere butikker og profilkjeder å tilby putene til sine kunder.

Les vår test av Senseo og test av Dolce Gusto.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer