Boligpriser i januar 2018

Store størrelsesforskjeller i tomillionersklassen

Selv om boligprisene steg i januar, er de fortsatt lavere enn for ett år siden. Vi har sjekket hvor mye du får for to, fire og seks millioner i fem norske byer.

OPP I BERGEN: Eiendom Norges boligprisstatistikk for januar viser at boligprisene er lavere enn for ett år siden, selv om prisene øker med to prosent i årets første måned. Av de norske byene hadde Bergen (på bildet) den sterkeste prisutviklingen i januar med en oppgang på 3,9 prosent Foto: Shutterstock/NTB scanpix.
OPP I BERGEN: Eiendom Norges boligprisstatistikk for januar viser at boligprisene er lavere enn for ett år siden, selv om prisene øker med to prosent i årets første måned. Av de norske byene hadde Bergen (på bildet) den sterkeste prisutviklingen i januar med en oppgang på 3,9 prosent Foto: Shutterstock/NTB scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Årets første boligprisstatistikk er klar.

Boligprisene i Norge steg med nøyaktig to prosent i januar, men sammenliknet med prisene på samme tid i fjor, er de 2,2 prosent lavere, melder Eiendom Norge.

Administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer påpeker at prisutviklingen i januar er svakere enn normalt, da boligprisene har steget i første kvartal de siste fem årene.

Til tross for den svake oppgangen er det fremdeles en fallende trend i boligprisene, sier Dreyer.

Samtidig som prisene faller, selges det stadig flere boliger. I januar ble det nemlig solgt 6.762 boliger i Norge, som er 8,4 prosent flere enn i fjor.

To uker lenger salgstid

Tilbudet av boliger til salgs er derimot redusert. Dette gjelder særlig for Oslo og Bergen.

I løpet av januar er det solgt flere boliger enn det som har kommet til av nye boliger i markedet, noe som er unormalt for januar å være, sier Dreyer i pressemeldingen.

Det tar også lenger tid å selge boligene. I gjennomsnitt tok det 58 dager i januar, noe som er to uker mer enn for ett år siden.

NYTT FORSØK: Tiden det tar å selge boliger øker i hele landet, men treigest går det i Stavanger. Flere av boligene på finn.no har ligget ute lenge, og noen annonserer med ny pris. Foto: skjermdump.
NYTT FORSØK: Tiden det tar å selge boliger øker i hele landet, men treigest går det i Stavanger. Flere av boligene på finn.no har ligget ute lenge, og noen annonserer med ny pris. Foto: skjermdump. Vis mer

Drammen har raskest salgstid med 29 dager, mens det går tregest i oljehovedstaden Stavanger, hvor det tar hele 84 dager å få solgt en bolig.

Salgstida øker i landet under ett. Dette tyder på at mange av boligene som er solgt i januar, har vært på markedet en stund og omsider blitt solgt, sier Dreyer.

Garasjehovedstaden

Dinside har tatt en titt på boligannonsene fra fem norske byer på finn.no. Det er store forskjeller på hva du får for samme pris.

I Oslo får du fortsatt lite for to millioner kroner. Av 31 salgsobjekter, er det 23 garasjeplasser. Boligene du faktisk kan bo i ligger fra 15 til 34 kvadratmeter.

TOPPLEILIGHET: En toroms utenfor Oslo sentrum på 54 kvadratmeter koster fire millioner kroner. Foto: skjermdump.
TOPPLEILIGHET: En toroms utenfor Oslo sentrum på 54 kvadratmeter koster fire millioner kroner. Foto: skjermdump. Vis mer

– Prisutviklingen på 2,7 prosent i Oslo i januar er over gjennomsnittet for måneden de siste årene. I tillegg var det stor aktivitet, og det ble lagt ut langt færre boliger i markedet enn det som ble solgt, sier Dreyer i Eiendom Norge.

Går du høyere opp i pris, kan du få opp til 54 kvadratmeter for fire millioner kroner.

For seks millioner får du et familievennlig rekkehus på 79 kvadratmeter i hovedstaden.

Størrelsesspenn på Vestlandet

Av de norske byene hadde Bergen den sterkeste prisutviklingen i januar med en oppgang på 3,9 prosent, ifølge Eiendom Norge.

Når Dinside ser på hva du får for et par millioner i byen mellom de sju fjell, skiller det mellom 15 og 89 kvadratmeter.

BOLIG I BERGEN: For to millioner får du en 40-kvadratmeters leilighet med maritim utsikt. Foto: skjermdump.
BOLIG I BERGEN: For to millioner får du en 40-kvadratmeters leilighet med maritim utsikt. Foto: skjermdump. Vis mer

Justerer vi prisen opp til 6 millioner kroner, kan du få en enebolig på 266 kvadratmeter med utleiedel, dog med noe oppussingsbehov. I firemillionersklassen er det en del prosjektobjekter i Bergen.

Litt lenger sør, i Stavanger, er det boliger opp til 59 kvadratmeter å få for to millioner kroner.

Beveger du deg noen minutter utenfor Stavanger sentrum, får du enebolig på 81 kvadratmeter for fire millioner kroner, og 239 kvadratmeter for seks millioner.

Fra hybel til småbruk

Av 61 boliger i salgs til to millioner kroner, er det hele elleve prosjekter i Trondheim. Dette er, med andre ord, en by som satser på nybygg.

BONDE I MAGEN?: For under seks millioner kroner kan du få en hel gård i Trondheim. Foto: skjermdump.
BONDE I MAGEN?: For under seks millioner kroner kan du få en hel gård i Trondheim. Foto: skjermdump. Vis mer

Du får mellom 15 og 83 kvadratmeters bolig for et par millioner, og for fire millioner kan du kjøpe en treroms hjørneleilighet i trønderhovedstaden.

For seks millioner kan du, derimot, velge mellom en moderne enebolig eller et helt småbruk med ei tomt på 3.640 kvadratmeter.

Nordover, i Tromsø, er det størst størrelsesforskjell innenfor to millioner kroner, boligene er fra 18 til 95 kvadratmeter store.

For fire og seks millioner kroner, kan du få eneboliger på henholdsvis 149 og 120 kvadratmeter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer