Boligpriser i januar 2018

Store størrelsesforskjeller i tomillionersklassen

Selv om boligprisene steg i januar, er de fortsatt lavere enn for ett år siden. Vi har sjekket hvor mye du får for to, fire og seks millioner i fem norske byer.

OPP I BERGEN: Eiendom Norges boligprisstatistikk for januar viser at boligprisene er lavere enn for ett år siden, selv om prisene øker med to prosent i årets første måned. Av de norske byene hadde Bergen (på bildet) den sterkeste prisutviklingen i januar med en oppgang på 3,9 prosent Foto: Shutterstock/NTB scanpix.
OPP I BERGEN: Eiendom Norges boligprisstatistikk for januar viser at boligprisene er lavere enn for ett år siden, selv om prisene øker med to prosent i årets første måned. Av de norske byene hadde Bergen (på bildet) den sterkeste prisutviklingen i januar med en oppgang på 3,9 prosent Foto: Shutterstock/NTB scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Årets første boligprisstatistikk er klar.

Boligprisene i Norge steg med nøyaktig to prosent i januar, men sammenliknet med prisene på samme tid i fjor, er de 2,2 prosent lavere, melder Eiendom Norge.

Administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer påpeker at prisutviklingen i januar er svakere enn normalt, da boligprisene har steget i første kvartal de siste fem årene.

Til tross for den svake oppgangen er det fremdeles en fallende trend i boligprisene, sier Dreyer.

Samtidig som prisene faller, selges det stadig flere boliger. I januar ble det nemlig solgt 6.762 boliger i Norge, som er 8,4 prosent flere enn i fjor.

To uker lenger salgstid

Tilbudet av boliger til salgs er derimot redusert. Dette gjelder særlig for Oslo og Bergen.

I løpet av januar er det solgt flere boliger enn det som har kommet til av nye boliger i markedet, noe som er unormalt for januar å være, sier Dreyer i pressemeldingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer