Større usikkerhet ved kjøp av borettslagsleilighet

Kjøper du nye borettslags- eller andelsleilighet er du i praksis ikke like godt sikret som ved kjøp av selveierboliger.

Nybygg og full rehabilitering: Feil kan likevel oppstå
Nybygg og full rehabilitering: Feil kan likevel oppstå Vis mer
Publisert

Skader som følge av konstruksjonsfeil og skjulte mangler er dessverre ganske vanlig også i tilknytning til nyoppførte boliger. Og kjøper du bolig med slike mangler kan reparasjon av skader fort koste deg titusenvis av kroner. Både baderom, tak og drenering er områder der mangler medfører stort skadepotensial og kostbare reparasjoner.

Sikret

Kjøper du en ny selveierbolig, er du sikret fem års reklamasjonsrett gjennom Lov om bustadsoppføring, en lov som kom i fjor og som vi har omtalt nærmere 747 TARGET="_top">her. Loven dekker boliger som er kjøpt før de er ferdig oppført, eller totalrenovering av selveierboliger. I følge Forbrukerrådet gir loven deg i praksis et meget godt rettsvern mot skjulte feil og konstruksjonsmangler.

Ikke sikret

Loven gjelder imidlertid kun ved nye selveierboliger og selveide fritidsboliger. Inngår du avtale om å kjøpe andels- og borettslagsleiligheter før de er ferdig oppført, er du kun dekket gjennom kjøpsloven. Også her skal du i teorien være sikret fem års reklamasjonsfrist. Men i praksis viser det seg at du ikke er like godt sikret som de som kjøper nye selveierboliger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.