Stortest: Hjemmekinoreceivere i økonomiklassen

Dagens budsjettmodeller gir deg utrolig mye for pengene. Men hvilken skal du velge?

Stortest: Hjemmekinoreceivere i økonomiklassen

Av Jørn Finnerud fra Stereo+: Det er lett å tro at man i denne prisklassen blir avspist med 5.1 kanaler og minimalt med utstyr når prisene på dagens modeller ligger mellom 3.990 og 5.998 kroner. Stort mer feil kan man ikke ta.

Alle testmodellene har nemlig syv innebygde forsterkere, trådløst nettverk og muligheter for å streame musikk trådløst fra smarte enheter til receiveren.

Selv om sistnevnte ikke alltid gir den beste lydkvaliteten skal man ikke undervurdere brukervennlighet, som mange naturlig nok setter høyt.

Hva er vitsen med høydekanaler?

Flere av modellene har i tillegg støtte for Dolby Atmos - det mest velkjente høydekanalsformatet til nå, så er dette viktig for deg må du å med deg detaljene.

Kort fortalt gjør høydekanaler det mulig å plassere lyder og effekter over hodene våre via et dedikert lydspor på Blu-ray-platene.

Høydekanaler gir oss dermed en tredje akse med lyd, som sammen med bredde (stereo) og dybde (surround), gir en mer tredimensjonal lydopplevelse.

Det viktigste for oss er imidlertid evnen til å formidle filmlyd med engasjement og innlevelse: Det skal nemlig være gøy å se på film med et hjemmekinosystem!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer