Rengjøring av baderomsvifte

Støv i vifta kan gi dårlig utlufting

Det kan skape problemer både for deg og boligen din.

STØV: Ekspertene anbefaler jevnlig rengjøring av baderomsvifta, og også å sjekke selve luftekanalen. Som du ser på bildet, kan det legge seg mye støv inni selve kanalen. Foto: Berit B. Njarga
STØV: Ekspertene anbefaler jevnlig rengjøring av baderomsvifta, og også å sjekke selve luftekanalen. Som du ser på bildet, kan det legge seg mye støv inni selve kanalen. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert

Badet er gjerne det rommet i huset som fylles med mest fukt - med de problemer dette kan medføre. De fleste bad har heldigvis en baderomsvifte for å trekke fukt ut av rommet - men om denne er full av støv, vil den ikke gjøre en god nok jobb.

Det kan gi konsekvenser for både boligen din - og deg.

Støv gir dårligere utlufting

Fagsjef Johan Mattson i Mycoteam forteller at en baderomsvifte nesten alltid er en avtrekksvifte, noe som betyr at forskjellige svevestøvpartikler kan deponere på ulike overflater i åpningen og også i særlig den første delen av luftekanalen.

- Denne type støvansamling blir etter hvert lett synlig, og blir det mye støv kan dette redusere kapasiteten til å lede ut luft via kanalen. Da er det behov for å gjennomføre en rengjøring. Dette kan folk flest stort sett fikse selv med klut og støvsuger, sier Mattson.

- Fukten på badet kondenserer på vifta og gjør at støvpartikler fra oss mennesker, tekstiler, håndklær og liknende fester seg på baderomsvifta, sier fagsjef for inneklima i Norges Astma- og Allergiforbund (NAAF), Kai Gustavsen, og legger til at en baderomsvifte vil bli tilsmusset av støv og må rengjøres jevnlig, noe som er viktig for alle tekniske installasjoner i boligen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer