Stråhus på 1-2-3

Gjør som de 3 små grisene. Bygg med strå, og be om at ulven holder seg langt unna.

Publisert
Sist oppdatert

Et hjem av høy?

I England får du nå kjøpt hjemmedyrkete stråhus, skriver den britiske nettavisen the Times.

Stråhusene fra Home grown home skal også tåle både sultne ulver, og en høststorm, ifølge hjernen bak dem, Carol Atkinson.

Hun lager hus der veggene - ikke taket, som er vanlig på tradisjonelle britiske cottages - er laget av høyballer. Stråballene, som skal ha særlige isolerende egenskaper, er dekket med leire. Dette var mer komplisert enn vanlig murpuss, men skal gjøre at huset puster bedre, i tillegg til at det er mer miljøvennlig.

En rekke av de andre materialene som er i bruk, blant annet takbjelkene, er gjenbruk fra bygg i nærheten. Carol Atkinson er bondekone og holder på med en master i miljøvennlig arkitektur - og bestemte seg for å prøve å bygge hus av høy.

Høystråenes isolerende egenskaper skal være glimrende, og teknikken skal være prøvd ut i en rekke andre land. - Det er populært i Amerika, Kanada, Frankrike, Tyskland, Danmark og Østerrike, vi er bare litt treige på å henge oss på bølgen," bedyrer hun til den britiske nettavisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer