Stranddingsene sommeren 2003

Dette er greiene det handler om denne sommeren.

Publisert
Sist oppdatert

10 drømmedingser for sommeren 2003

  1. Stranddingsene sommeren 2003


Variasjonen er stor - fra den siste forbrukerteknologien til regelrette motefenomener.

Radio fra Tivoli Audio.
Radio fra Tivoli Audio. Vis mer


Bærbar designer-radio

Merkelig slik verden går i ring. På 50-tallet var det meget moderne å stille med Kurér-radio eller bærbar platespiller i det fri.

Nå er vi endelig kvitt ghettoblastere og denslags styggedom. Enter Tivoli Audio. Suksessradioen i retrostil kan nemlig brukes uten strøm, mellom solsengene. 1.200 - 1.500 kroner.

Apple iPod.
Apple iPod. Vis mer


MP3-jukeboks

De er ikke nye, men nå tar de snart en hel platebutikk. Jukeboksene har nå inntil 30 gigabyte harddisk, og er kommet i stillige varianter, som Apples iPod.

Ikke større enn en velvoksen kortstokk, og altså med plass til hele vennegjengens platesamling. Priser: 3.000 - 5.000 kroner. Walkman for kassetter døde her.

Lomo-kamera

Lomo-kameraet.
Lomo-kameraet. Vis mer


Lomografene har også vært her en stund. Bevæpnet med et gammelt, annenrangs kamera fra Russland har de skapt et motefenomen.

Lomo-kameraet lager rare, skjeve og ytterst sjarmerende bilder. Det fås i enkelte norske fotobutikker, eller kan bestilles fra Amazon.com for 1.250 kroner ($170) pluss frakt.

Digitalt undervannskamera

SeaLife Reefmaster.
SeaLife Reefmaster. Vis mer


På motsatt side av fjorden fester digitalistene sine bilder til minnebrikker. Folk som aldri har brydd seg særlig om fotografering, er nå bitt av basillen. Den bor også under vann. Derfor fås nå kjøpt egne digitalkameraer til undervannsbruk. Vanntette, støtsterke og snorkelvennlige er de.

SeaLife Reefmaster DC200 fås for eksempel for 6.100 kroner (£500) pluss moms i England. Et billigere alternativ er å investere i et vanntett hus som gjør det mulig å bruke et vanlig digitalkamera til vanns. Et hus til Canon Ixus koster 1.335 kroner hos XD.no.

Mini-kjøleskap

Mini-kjøleskap.
Mini-kjøleskap. Vis mer


Rått og hemningsløst skratter vi av foreldrenes kjølebokser i campingstil. Du vet - de som skriker 1975 til deg fra boden. Nå er det mer sofistikerte apparater som gjelder. Et minikjøleskap er greia.

Skaff deg enten ett som kan kobles til sigarettenneren i bilen eller går på batteri. Noen flasker med leskedrikk og noen pølsesnabber er alt du trenger plass til. Les mer om kul camping.

TV-880 fra Casio.
TV-880 fra Casio. Vis merStrand-TV

Jada, det er nok litt småharry. Men en mini-TV er en hyggelig innretning når fotballbataljene ikke kan ses fra sofakroken eller når nyhetene formelig eksploderer der ut et sted.

Før fikk du dem kun i svarthvitt. Nå viser de TV i farger. Casio tilbyr flere modeller. Den billigste, TV-880, koster rundt 1.500 kroner.

Vannsikker mobiltelefon

Nokia 5100.
Nokia 5100. Vis mer


Ingen brisking med mobilen nå - det er ukult. Like kjedelig er det hvis dråper gjør den usnakkelig. Ubrukelig. Skaff derfor en som tåler litt sommeryr skvalping fra strandkanten.

Nokia 5100 er unektelig et kurant valg. Den streiker ikke uten videre. Regn med å betale 3.000 - 3.500 uten abonnement.

Ultrafrisbee

X-zylo Ultra.
X-zylo Ultra. Vis merIkke hørt om den? X-zylo Ultra er visstnok pop i USA for tida. Der kalles den 'den nye frisbeen'. Den ser muligens ikke så heftig ut, men forsøk et kast.

Ikke mindre enn 2 - 300 meter flyr den. Forskere fra NASA har etter sigende ikke helt være i stand til å fastslå eksakt hva det er som får den til å gå så langt. Betal ikke mer enn en hundrings bestilt fra USA eller UK. Hentehund anbefales. Les om andre heftige frisbeer.

Mobilkamera

Kamera til Nokia-telefoner.
Kamera til Nokia-telefoner. Vis mer


Vi kan ikke dy oss. Kamera til mobiltelefon er en hendig liten oppfinnelse. Det gir et markant kick å sende og motta MMS-bilder fra fest, konsert eller strand.

Både Nokia og Sony Ericsson selger kamera til flere av sine mobiltelefoner. Dessverre koster de opptil tusen kroner (Nokia). Kabel for å overføre blinkskuddene til PC koster faktisk enda mer.

Foto: Neimanmarcus.com
Foto: Neimanmarcus.com Vis mer


Kul strandveske

De kuleste strandskreppene putter stæsjet i en veske som matcher bikinien. Denne saken fra Shelley Wenum koster 99 dollar, eller cirka 702 kroner på det ekslusive varemagasinet Neiman Marcus.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer