Strek i regningen for leieboere

Antallet boliger til leie er på vei ned, og prisene kan være på vei opp igjen.

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høstens prisfall på boliger førte til at leieboere kunne juble over fallende leiepriser i begynnelsen av 2009. Nå har kjøpemarkedet tatt seg opp igjen, og mye tyder på at leieprisene også vil begynne å klatre.

- Nå ser vi tendenser til at prisnedgangen er i ferd med å snu, og at vi ikke tror på noen ytterligere nedgang, sier Geir Nielsen i Utleiemegleren til DinSide.

Utleiemegleren har registrert en nedgang i antallet boliger til leie, og Nielsen mener dette er noe av grunnen til at prisene nå ikke vil fortsette å falle.

EIE ELLER LEIE? Finn ut her!

Minus 15 prosent

Finn.no har også hatt en klar reduksjon i antallet leieboliger på markedet. Ferske tall fra analyseselskapet Makrosikt viser en nedgang på 15 prosent i antallet leieobjekter på Finn.no siden februar i år.

Likevel: Det er fortsatt betydelig flere utleieboliger på markedet i år enn det har vært de siste årene. I april i år var det registrert 5.863 boliger til leie på Finn.no, mot 2.897 i fjor.

Men med tanke på at det var nærmere 7.000 utleieobjekter på markedet for to måneder siden, er det tydelig tegn på at markedet er i ferd med å trekke seg tilbake.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer